muhtemelen 3-5 ay öncesine kadar her yerde kolbastı gören kişinin, şimdilerde neredeyse her tv kanalında apaçi dansı görmesi veya en azından apaçi müziğini duyması anında söyleyeceği muhtemel söz. *
artık bir yaşam tarzı olarak bakıldığından atlatılması zordur. zira "APACI yaz xxxx'e yolla apaçi marşı cebine gelsin." gibi tv reklamları da bu olayı iyice körüklemektedir. toplum artık alıştı, onların varlığını kabul ettik bir kere. artık gitmezler.
amin diyerek katilacağım temennidir.yeter ya nedir bu!arabalarda, cep telefonlarında, sanal alemde. onlar artık her yerde!hatta belki aramızda! (bkz: aman tanrıııım!!biri onları durdursun!)
apaçilik gider başka bir saçmalık gelir. tek çare büyük bir yıkımla birlikte dünyanın postapokaliptik bir çağa geçiş yapması böylelikle herhangi bir yerden temin edeceğiniz bir adet pompalı tüfekle ağzı yüzü yamuk halde dolaşanın beynini patlatma imkanı edilebileceğinden son kalan apaçilerden ancak kurtulunabilir diye düşündüren cümledir.
kolbastı oynayan insanları dışarıda tanıyamazdık, o yüzden memleket meselesi yapmıyoruz..
ama apaçi dansını yapanları dışarı tanıyorsun.. Memleket meseleside oluyor atlatmamız zor diye düşünüyorum..
Faroz Kesmesi ya da Hoptek Trabzon il merkezinde ve Giresun şehrinde oynanılan bir halk dansının adıdır. Horon olarak adlandırılan geleneksel Karadeniz oyunlarından birisi değildir. Kolbastının popülerleşmesiyle birçok kolbastı ekibi kurulmaya başlanmıştır. Trabzon oyunun patentini almıştır. *
apaçi dansı nedir?
sosyalleşmek isteyip ve bu sosyalleşmeyi bu tip şeylerle ortaya koymak isteyen ne sosyal ne asosyal tiplerin kendinden geçerek yaptıkları garip garip hareketler..
bi kökeni var mı?
ben sana söyleyeyim, yok..
kolbastının var mı?
var.
farkı birinin geçmişi diğerinin rezilliği..
sen de bir bok bilmeden atıp tutuyorsun gorcam dede..
içimi ferahlatan, umut veren entry;
zira ülkemizde hemen herşey irdelenmeden, sorgulanmadan tv ye aktarılıyor ve haksız popülerlik kazanıyor.
keşke daha seçici olunabilinse.