kollardaki uyuşukluğu, karıncalanma hissini yaratan şey kas ve deri dokusunun yetersiz kanla beslenmesi, çocukken aptalca bir oyunda parmağımıza ip bağlarız, sonra o parmak önce morarır, sonra uyuşur ya sizin yaşadığınız şey de bundan çok farklı değil işte.
hemen hemen aynı sebepten kaynaklanıyor o kol uyuşması.
kalpten çıkıp o kolunuza ulaşan atardamarda veyahut kolunuzdan çıkıp kalbinize varan toplardamarda kılcak damar ölçeğinde birden fazla tıkanıklık olabilir.
bu tıkanıkların en yaygın sebebi, ömrünüz boyunca farklı zaman dilimlerinde yüksek kolestrerollü yiyecek ve içeceklerle beslenmiş olmanız.
bir diğer etkense, yüksek stres, kortizol, çok miktarda çay, kahve, kola tüketmeye bağlı olarak bütün kan dolaşım sisteminizin damar yapısının esnekliğini kaybetmiş olması.
her ikisinin de çözümü yok. ne yaşlanan damarlara eski esnekliğini kazandırabilirsiniz, ne de o kılcal damarlara yapışan mikroskobik pıhtımsı kolesterol tabakalarını, ki o milyon tane bileşikle etkileşime girip çöp misali birikmelere sebep oluyor.
kan sulandırıcı alsanız bu sefer, akciğerde veya başka bir organda pıhtı varsa, o önce kalbe gider, kalpten geçtiyse kalp krizine sebep olur, en kötüsü de beyne erişip belirli bir lokasyonu daraltıp şişirip patlatarak beyin kanaması geçirmenize yol açar.
beyin kanaması geçirirken, aspirin benzeri bir şey aldıysanız bu sefer beyni etkileyen kanama pıhtılaşmayı engelleyen bileşikler dolayısıyla uzun bir süre devam edeceği için felç kalabilirsiniz.
kardiyovasküler hastalıklara kardiyoloji bölümü bakıyor, eeg, ekg sonuçlarıyla birkaç dakikalık kalp ritminin yani damarların ne kadar esneyip genleştiğinin, ikincisi eko, kalp ultrasonu ile varsa kalp damarlarında bir tıkanıklık tespit edilmesi gerekir.
bende en azından kalp damarlarında bir sorun çıkmadı.
hastalığım yüksek stres, kafein tüketimine bağlı olarak damarların esnekliğini kaybetmesine dayanıyordu, ki bu genetik sebeplerden de kaynaklanabilir pekala, ve netice itibarıyla kardiyoloji uzmanı otuz yaşındaki şahsıma taşikardi teşhisi koydu, yani kalbim ritimsiz atıyormuş, bu ritmi düzeltmek adına da 5 mg nexivol yazdı.
allaha şükür yaklaşık altı aydır şikayetlerimin %99 una yakınından kurtuldum!
sağlık ihmale gelmez!
hele ki genetik yatkınlığınız varsa belirli hastalıklara yönelik, refah, eğitim seviyenize hiç bakmaz!
benim kalp-damar hastalığım sol kolumun çok erken yorulması, şiddetli boyun omuz ağrısı olarak, boynumun sol yanında ancak ve ancak sıcak bir duşla giderilebilecek sertleşme, onu müteakiben vuku bulan sol elde, avuç içinde, sol kolun farklı noktalarında karıncalanma olarak nüksediyordu.
ve uyurken, uzun süreler boyunca bir yerde oturduysam eğer, vücudumun yatağa baskı uygulayan tarafında şiddetli kas ağrıları hissediyordum.
başımı yastığa koyduğum vakitlerde, kanın boynumdan ilerleyişini hissedebiliyordum adeta, düşünün o zamanlar tansiyonum ne denli yüksekmiş.
Her sabah yaşadığım durum. Korkmayın öldürmez kalp krizi felan da yok. Zor oluyor ama beş dakikaya geçiyor. Uyurken hep aynı kol üstüne yatıp yattığım gibi kalkıyorum. O yüzden bir ömür çekeceğim sanırım. Her sabah uyanınca hay mk diye evet küfürle güne başlıyorum. Beş dakikaya geçiyor. Tabi o beş dakika geçmek bilmiyor.
her gün 5 mg nexivol alıyorum, birazcık kilolu da sayılırım, kol uyuşması namına hiçbir sorunum yok, ister sağ, ister sol tarafıma yatayım.
uyandığımda uyuşuk bir kola merhaba demedim henüz!
kalp krizi değil, kardiyovasküler hastalık belirtisi o uyuşukluk, sikik egonuzu tatmin etmek için kendi kendinize aptalca teşhisler koymaktan vazgeçin, doktora görünün. siz seçilmiş kişi falan değilsiniz, her an, hayatta olduğunuz her saniye başınıza büyük felaketler gelebilir, gelecekte, en büyüğü de dahil! buna hazırlıklı olmak elinizdeki tek seçenek ve bunu iyi kullananlar sağlıklı yaşıyor!
kan damarlarınız on yedi on sekiz yaşında basketbol oynayan zıpır bir gencin vücudundakiler kadar iyi çalışmıyor, doğru zamanda esneyip gevşeyip daralmıyor demek ki, ve en az o gencinki kadar ince esnek sağlıklı damarlara sahip değilsiniz!
mevcu bu kadar basit! hele ki obez falan değilseniz!
lan ben otuz yaşındayım, hıyar ağaları otuz yaşında tansiyon hastası adamda görülmeyen belirtiler sizde nasıl ortaya çıkıyor?