Bu kafa yapısı, bütün ahlaksızlıkların zeminidir. bu kafayla hayırlı bir birlik olamazsınız, olsa olsa suç ortağı olursunuz. bu kafayla güçlü de olamazsınız, içten içe çürürsünüz.
güya birlik olmak uğruna dışarıya karşı birbirinin suçunu ört bas etmek ve hatta savunmak, birbirine iyilik değil kötülük yapmaktır. birlik olmanın ve birbirini korumanın, icabında hakikati söylemekten daha önemli olduğunu düşünen, bunun adeta ahlaki bir ödev, bir vatandaşlık bilinci olduğunu zanneden bireylerden oluşan bir toplum, olsa olsa sürekli cinayet, sürekli sefalet, sürekli yolsuzluk, sürekli ahlaksızlık ve hukuksuzluk üretmeye mahkumdur.
Yen kelimesinin anlamını bilmeyenlerce sürekli yanlış anlaşılan atasözüdür.
Kolun içinde bir damarmış gibi algılanan yen, aslında giysi kolu demektir. Bazen yenin yerine kürk de kullanılır. Yani kol kırılır, elbisenin içinde kalır.
Ayrıca bu atasözü Deniz seki'nin hayat iki bilet şarkısında da "Kalp kırılınca, içinde yen kalınca" olarak geçer ve tabi ki hatalı kullanılmıştır.
Milyonların dinlediği bir sanatçısın. insan biraz araştırır da yazar şunu. Güzelim şarkı mundar olmuş...
kıranın çok içeriden biri olması hasebiyle, kırığın yenden gayrısını mekan tutmaya ar etmesi demektir. kırığın dahi kırana aşıklığıdır. bunca büyüklük karşısında, kıranın başına taş yağsa, azdır.
bir ailenin,bir camianın içinde olan sorunların dışarıya taşınmaması gerekliliğini anlatan bir deyim.ayrıca bu söz galatasaray camiasının da bir düsturudur.
ülkemizde iyice boku çıkan atasözüdür. sırf yen içinde kalsın diye adalet ve yargı kavramları safdışı bırakılarak her türlü çözüm ve yargılama işlemleri yapılmaktadır yetkisiz merciler tarafından.
birbiriyle yakın olan insanların aralarında herhangi bir sorun yaşamaları halinde bu sorunu öncelikle kendi aralarında halletmeleri gerektiğini belirten atasözüdür.