"bizim gibi.." der şarkı. yarım kalmışlar için, biz kalabilenler için yazılmış.. kalın biraz.
ve bir filmde şöyle der meg ryan; "hiçbir zaman kavuşamayacaksak, bizi karşılaştıran tanrıyı anlamıyorum, anlayamıyorum".
dur dur ağlamak yok hemen.. aynı filmde meg ryan'ın küçük göğüsleri için şöyle de der yaşlı adam kadına aşık genç adama; "avucunun içini dolduruyorsa tamamdır evlat". eheehe.
barış manço'nun 54675496848684654845 klasiğinden biri..
hatırlarım bugün gibi
sessiz geçen son geceyi
başim öne eğik, bir suçlu gibi
bana verdiğin hediyeyi
iki küçük kol düğmesi
bütün bir aşk hikayesi
iki düğme, iki ayrı kolda
bizim gibi, ayrı yolda
akşam olunca
sustururum herkesi, her herşeyi
gelir kol düğmelerimin birleşme saati
usul usul çıkarır, koyarım kutuya yan yana
bitsin bu işkence kalsınlar yan yana
heyhat sabah, gün ışıldar
yalnız gece buluşurlar
yaşlı gözlerle ayrılırlar
düğmeler gibi, bizim gibi
bizim gibi, ayrılırlar
ne kadar naif bir şarkı. barış abi aşkı sevişmek, öpüşmekle değil de kol düğmeleriyle anlatmış yazmış biri youtube'a.. ne güzel yazmış..
barış manço, kol düğmeleri şarkısını 1962'de nişanlandığı semra isimli ankaralı bir genç kız için yazar. sonra okumak ve aşkı arasında bir seçim sürecine girer ve 1963 yazında okumayı seçip belçika'ya gider, nişan bozulur. gitmeden evvel semra'dan kol düğmeleri hediyesi alır. tabii kolay unutamaz aşkını, kol düğmelerini dünya miraslarının arasına iliştiriverir üstad.
en güzel barış manço şarkısı. ilk bestesidir. bir ilk eser için ne kadar olgun olduğunu görüp şaşmamak elde değildir. sanatçının büyüklüğü de işte bu noktada gösterir kendini. aşkı, ayrılığı ve imkansızlığı öyle güzel anlatır ki... tüm bu duyguları anlatmak için "allah belanı versin" demeye gerek yoktur görüldüğü üzere. **
21 yaşında uzun saçlı gencecik bir adamın yarattığı süper bir şarkı. dile kolay 44 sene geçmiş. hala ilk günkü gibi hit. vay anam vay. gerçek sanatçı bu olsa gerek. vay anam vay. göreceğiz bakalım 44 sene sonrasını. vay anam vay.
Bazen kullanmaktan zevk aldığım takı.
Hele ki ata yaka gömlek ile...
Unutmadan: ata yaka gömlek aslında wing collar olarak bilinir. Genellikle kontras yaka ile karıştılır ki, sadece takım elbise ile giyilir kontras yaka ve ata yaka gömlek ise frank, smokin ile giyilir.
Olsun, Atatürk tarafından sık giyildiği için ata yaka gömlek olarak dilimize yerleşen bu gömlek atamız sevdiği için manşetli olanı spor takım elbise altına severek giyilir.
Tabi ki gömleğin etekleri pantolon içine sokulmaz ve pantolon üzerine bırakılır.
Üst iki düğme boğaz onun altında ki iki düğme açık bırakılır ve papyon yakılmaz.
Kol düğmeleri sade siyah renk ayakkabılar siyah ve rugan olmayacak, takım elbise siyah spor ve çeket çift yırtmaçlı olmalı.
Sakın başka renk hele ki takım elbise çeket ekose amele takımı olmasın.
Bir başka önemli husus; ata yaka gömlek smokin frank altına giyilen düğme şeritli siyah renk vb stilde olmamasına da dikkat ediniz.
Beğenmeyen olabilir, zevkler renkler tartışılmaz.
Bir davet yemek yap günü vb ortamlarda spor ve klasik giyim için çok hoş olur.
Yanınızda ki sevgili eş giyimine de (ne giyse fark etmez) uyar.