aslında sabır isteyen bir iş zamanla beyin alışıyor yoksa hani o ilk zamanlar çok karışık ve haliyle sıkıcı geliyor ama olayı kapınca çok zevklidir. ben tabi bilmiyorum pek yani bilir kişi değilim.
Visual basic görmekten imanım gevredi. Sürekli sınırda kalmak nedir bilir misiniz? Yada 96lı 97li kardişlerle derse girmek falan.. Sürekli aynı şey if ope dim as integer bilmem ne..
(bkz: visual basic pişmanlıktır)
ingilizce bilmek olayı tamamen bitirir. Bu ülkede kimse ingilizce öğrenerek kodlamaya girmiyor. Halbuki kodlama ingilizce mantıkla yazılır. Algoritma + ingilizce kod yazmaya yeten şeylerdir.
arkadaslar web tasarim okudum ben. simdi size bi kac anektod ile anlatacagim olayi.
1)Kesinlikle Matematiginizin iyi olmasi sart. yani bir sayisalci kodlarin mantigini cabuk kavrar. sozelciler icin zordur bu.
2)Evinizde bir bilgisayariniz olmali. bilgisayarin icinde kod yazacaginiz programin yuklu olmasi sart.
3)Bos zamaniniz olmali. Kesinlikle bir program dahilinde gun icinde 1-2 saat antrenman yapmisiniz ..
6)Youtube'dan turkce seslendirmeli kod yazma videolari izlemelisiniz.
7)Megep'ten pdf seklinde modulleri indirerek , module bakarak calismali konulari kavramaniz gerekmektedir. ordaki ornekleri programa yazmali, alistirma yapmalisiniz..
8)Mantiginizi kullanarak farkli farkli temalarda kod yazmalisiniz. mesela bi gun kullanici adi, soy adi , sifresini ekrana yazdiran i kod yazdiniz , ertesi gun kullanici adi , tc kimlik no , yas cinsiyet, medeni hal gibi bi kullanici anketi yapabilmelisiniz.(zamanla)
9) Elbette bunlar burda yazilanlar kolay degil. isiniz hicbir zaman kolay olmayacak. 10.sinifta bilgisayar hocamiz herkese kod yazamadigi icin aptallar derdi hakaret ederdi. O bizde sinir olurduk tabi. ben kendi adima konusayim cok koyardi bana. O zamanlar C# , C++ kullanirdik.ertesi sene daha iyi bi hocamiz geldi. web tasarimi ogretti. site tasarlamayi, site arayuzlerini alt yapisini ogretti.benim ilgim olmamasina ragmen severdim dersi. yazardim da bi cok kod. site de yapmistim. domain almistim falan. Html'yi kullanirdik.
12 sinifta Php ile tanistim.nedense php daha samimi geldi bana hepsinden. hocamiz da iyiydi. php genellikle e ticaret sitelerinin yapiminda kullaniliyormus oyle soylerdi hocamiz. bi gun sinavda silindirin hacmini sormustu yapmistim hatasiz.guzel gunlerdi. insan emeginin karsiligini alinca, aabak kod yazdim dogruymus deyince gulumsuyor acikcasi...
Emek verilecek bir şey. Bol zamanınız olucak ve bol bol üretip sorunu çözme odaklı çalışıcaksınız. Zevkli iş aslında kodların mantığını anlayınca birbirinden güzel şeyler ortaya çıkıyor.
öğrenmesi sıkıntıdır. ama öğrendikten sonra çok zevklidir. emek ister, sürekli zaman ayırmak gerekir. bu iş için üretken olmak lazım, kodları ne kadar iyi bilsende bir araya getirip anlamlı bir şey çıkaramadıktan sonra bir anlamı kalmaz.
dil tavsiyesi isteyenlerede java ve swift'i öneririm. ikisinde de mobil uygulama yazabilirsiniz.