esas kızın annesi * ile anneannesi * tiplemelerinin oyunculuk olarak çok hoş bir elektrik yakaladıkları film. beklentiyi abartmadan izlerseniz keyifli de denebilir.
izleyici ile temasa gecmeli filmleri sevmediğim için bu filmi de sevmedim. Funny games filminde karakter kameraya bakıp sizinle konuşuyor ama bu film gibi değil.
ezgi mola isimli tosuncuk yüzünden izlemeğe katlanamadığım film. şişirilmiş balon murat yıldırımı filmin esas oğlanı yapıp prim yapma çabasına girmişler olmamış. böyle saçma filmlerin spoiler ayıbı da olmaz, çünkü klasik kezbanlaşma sürecini anlatıyor. izlemeyenler doğru yolda, böyle devam edin.
Kız değilim bir bok değilim oturdum denk geldi bu filmi izledim öyle SinemA yorumculuğu yapcak değilim fakat bu ezgi mola bana hep eski anılarımı hatırlatıyor eski sevgilimle izlediğim filmler fln değişik bir kadın manıta varsa izleyin benim gibi erkek ve sap birisi olarak izlemeyin amk.
Arkadaşta olan kitabın ilk gördüğüm kısmına kahkaha atıp eve gelir gelmez filmini izlemeye başladım. Bu nasıl bir eğlence ya. Çok tatlı ve gerçekçiymiş. Ne hoş kızmış bu efsun. Sivri dili ve laf sokmalarına bayıldım.
Edit: Yemin ederim ağzının ortasına bi tane çakıcam meyhane de güneş gibi doğuvericeksin ha.
Bittim kızım sana. *
Ne kitap ne film başyapıt değil tabi ki de. Kitabın edebi değeri yok, film de türk sinema tarihinin en iyi bilmemkaç filmi arasına girmez elbette. Ama vakit geçirmek eğlenmek gülmek için ideal.
Bir de kürk mantolu madonna'dan alıntılar olması daha çok sevdirmiştir. Kitapta daha fazladır, Sabahattin Ali'nin adı geçmektedir ve kitaptan alıntılar daha fazladır. Filmde yazar ve kitap adı vermeden daha az değinmişler.
Kürk mantolu madonna'yı okumuş ve sevmiş olanlar kitaptaki/filmdeki hatunu kesinlikle daha iyi anlayacaklardır.
Kız erkek ilişkilerine bir kızın penceresinden bakan ama hem kızın hem de erkeğin kendine pay çıkarabileceği güzel bir film. Kitabı filmiyle yargılama mesajı da tam yerinde olmuş. Gülmekten öldürmedi ama eğlenceli filmdi. Arada sıkıcı gelmeye başlayınca da müzikleri telafi etti. Bir Türk filmi olarak çıtanın baya üstünde bir komedi filmiydi. Öneririm izleyiniz efenim.
Bugün izlediğim ve beğendiğim film. Şarkıları da hep modelden alınmış, fatma turgut'un sesi geliyor. filmde 30yaşına gelmiş hala evlenmemiş sade bir kız olan efsun'un bir gün lise aşkıyla karşılaşmasını, ailesinin de fırsatı kaçırmamak için efsun'u değiştirmesini anlatmışlar. Kitabı varmış. Oradan uyarlama. Ben filmde en çok bora akkaş ın oynadığı kapıcının oğlu mehmet lütfi yi sevdim. Efsun'a aşık, saf, çekingen delikanlı idi o.
filmdeki en büyük mesaj, efsun karakterinin odasının kapısında asılı olan "kitabı filmiyle yargılama" yazısıydı bence.
bu mesajı taşıması gereken onlarca türk filmi varken, bence uyarlama olarak son derece iyi olan bu filmin vurgu yapması son derece manidardı.
içeriğe gelirsek, çok eğlenerek izledim ve kaç sahnede kahkahalarla güldüğümü sayamadım bile...
kitaptan uyarlamalarda, işin bir kısmında aksaklıklar olduğunu görüyorum genelde. yerli, yabancı fark etmeksizin aynı kopukluk ya da eksiklik göze çarpıyor -ki bu filmde de aynı şey vardı- o da düğümden çözüme bir anda bıçak gibi kesilerek geçiyor olması. yani tam olarak yükseldiğinizde yavaş yavaş alçalmıyorsunuz. o yükseklikten kendinizi aşağıya bırakıyorsunuz. bu biraz rahatsız ediyor beni.
özetle bu filmi kesin olarak izlemelisiniz. harika bir işlenişe ve diyaloglara sahip...