dex yayınevinden çıkan şebnem burcuoğlu'nun eğlenceli kitabı. türk kızını dramını anlatıyor biraz.
"Türkiye'de kadınların DNA'larına kodlanmış olan evlenme saplantısı, ne yazık ki bizim ailede daha yoğun. Millete ailesinden genetik miras olarak mavi göz kalır, bize bu evlenme saplantısı kalmış. 'Sinek kadar eri olanın dağ kadar feri olurmuş' atasözü, anneannem Peyker'in lafıdır. Yani o sözü söyleyen ata, bizzat benim anneannem.
Sözün özü, kocan varsa varsın, yoksa da geçmiş olsun. Hele ki bir de 30'una gelip de bekâr kaldıysan bu dünyada yatacak yerin yok!"
Evli misin?
Ya nişanlı?
Sevgilin var mı?
O da mı yok!
Yaş kaç?
Hmm. Anlaşıldı.
Sen en iyisi bu kitabı bir oku. Yalnız değilsin Türk kızı! Senden çok var -ay bunu da yanlış anlayıp trip atarsın sen şimdi. Yok, öyle demek istemedik. Ailen, çevren, eşin-dostun-arkadaşınkankan, hepsi evlilik lafı ediyor değil mi? Ama zor iş.
Koca bulmak ÇOK zor iş arkadaş
(Tanıtım Bülteninden)
sadece "çok daha güzel olabilirdi" denilebilecek bir film...
ezgi mola çok hoştu gerçekten... ama sinanla daha çok diyalog olsa, sonu daha güzel bağlansa film daha güzel olurdu. sanki daha çok sahne vardı da çekilecek, birden sıkıldı yönetmen ve kısa yoldan bitirdi filmi...
böyle bir algı uyandı bende.
--spoiler--
bi de ne o son sahnede "sinan benimle evlenir misin"
onca film boşa gitti
--spoiler--
evet sayfalarca yorum yazılacak bir film değil. süper komik değil. nasıl biliyor musunuz. yabancı tv filmleri olur ya çok gişe hasılatı beklemeden insanın içini ısıtacak güzellikte.
en önemli faktörü ki az önce başlıkla da açıkladım ezgi mola.
cidden oyunculuğu ile göz dolduruyor. diğer herkes murat yıldırım bile figüran bu filmde.
deliha mıydı meliha mıydı isimli arkadaşın filmini izlemedim ama tip komedisi yerine bu tarz işler yapıldığında da tuttuğunu görür umarım.
ezgi mola isimli tosuncuk yüzünden izlemeğe katlanamadığım film. şişirilmiş balon murat yıldırımı filmin esas oğlanı yapıp prim yapma çabasına girmişler olmamış. böyle saçma filmlerin spoiler ayıbı da olmaz, çünkü klasik kezbanlaşma sürecini anlatıyor. izlemeyenler doğru yolda, böyle devam edin.
Bugün izlediğim ve beğendiğim film. Şarkıları da hep modelden alınmış, fatma turgut'un sesi geliyor. filmde 30yaşına gelmiş hala evlenmemiş sade bir kız olan efsun'un bir gün lise aşkıyla karşılaşmasını, ailesinin de fırsatı kaçırmamak için efsun'u değiştirmesini anlatmışlar. Kitabı varmış. Oradan uyarlama. Ben filmde en çok bora akkaş ın oynadığı kapıcının oğlu mehmet lütfi yi sevdim. Efsun'a aşık, saf, çekingen delikanlı idi o.
Öncelikle yüzsüzlük yaparak dün gece kanyon cinemaximum'daki galasında olduğumu ve filmi izlediğimi belirteyim.
film eğlenceli ve klasik bir Türk kızının hikayesi. hani sizin Kezban olarak nitelendirdiğiniz cinsin hikayesi.
kitabını da okumuş biri olarak karşılaştırma yaparsam, hikayenin başındaki ilk sevgili kısmı kitaba nazaran çok kısa işlenmiş. Bunun yerine kitapta olmayan hayal etme sahneleri katılarak özgünlük yakalanmaya çalışılmış.
dikkatimi çeken ilk şey kitapta adını sürekli andığı o meşhur yazarın ismi filmde bir kez dahi geçmiyor. sanırım telif işleri yüzünden bu durum.
filmin içinde 3 bariz sponsor göze çarpıyor ki biri ipana ve rahatsız edici biçimde bağıra bağıra sloganını söylüyor Ezgi hanım.
diğeri ise daha yumuşak ve rahatsız etmeyen Arzum okka. Özellikle filmin ilk 30 dk bölümünde Türk kahveleri bu makinede yapılıyor ve arka planda hep ürün var mutfakta.
son sponsor ise fincan markası. Karaca mı yoksa Kütahya mı çözemedim. Araştırma yapmak lazım ama o pembe retro fincanlar gözünüze gözünüze sokuluyor.
Filmin en tatlı şeyi ise efsun karakterinin oda kapısında asılı duran slogan. söylemeyeyim de spoiler olmasın!
aslında doğru bir kavram. lojmanlarda albay karıları kuaför de astsubay karılarının sıralarını kaparlar. ya da bir savcı karısına bak bir kapıcı karısına bak. elindeki imkanlar oldukça farklı.