32 yıldır gebze ilçesinde yaşamımı sürdürdüğüm gebze ve dilovası haricindeki ilçeleri gayet yaşanılır olan, türkiyenin kişibaşı gsmh sı en yüksek kenti.
takımına sahip çıkamayan şehir.koskoca kocaelispor amatör ligdeyken akhisar belediyespor süper ligdeyse kocaeli halkı durup düşünmelidir.türk sanayisinin kalbinin attığı,nüfusunun çoğunluğunun iyi bir gelir düzeyine sahip olduğu bir ilin takımı nasıl olur da parasızlıktan amatör kümeye düşer ? bu takım sefa sirmen zamanında dört büyüklerin korkulu rüyası değil miydi dönemin en iyi takımı beşiktaşa dört atmadı mı mı bu takım,a milli takım fenerbahçe tesislerine,beşiktaş tesislerine burun kıvırırken gelip kocaelispor tesislerinde kampa girmedi mi,şimdi nasıl olur da bu hale düşer ?
Yeni yol diye tabir edilen bursa-izmit yolunda izmit sanayiye doğru giderken opet benzinlğinde hız radarı donanımlı polis otosu eksik olmayan ilimizdir. Diğer radar ise eski yol yani sahil yolundadır.
1987-1990 yılları arasında hükümetin, sınırları içerisinde karbon monoksit maskesi takılması gerektiğini düşünerek porojeler hazırladığı, 1989'daki seçimlerden sonra hızlı bir şekilde gelişme yaşayıp, sanayi kentinin aynı zamanda yaşanılabilecek bir kent de olabileceğini gösteren ancak son 6-7 yıl içerisinde küçük istanbul adını hızlı bir şekilde hakeden, sahil kısmına sıkışarak insanı deliye döndüren şehir.
koskoca kocaeli'ye daha tramvay dahi yapılamamış olması çok acıdır bence kent için. hele hele istanbul büyükşehir belediyesi'nden sonra en çok ödenek payını alan belediye olmasına rağmen.
not:yuvacık barajı tartışmalarını lütfen geride bırakın. artık belediyenin malıdır o bilmem kaç milyar dolara yapıldığı iddia edilen baraj.
endustri ve sanayinin oldukca geli$mi$ oldugu bir il, kefken, hereke*, karamursel* gibi plajlara sahiptir. pi$maniyesiyle me$hurdur. orhan gazi ve mehmet bey camileri, coban mustafa pa$a kulliyesi, kanuni sultan suleyman koprusu ve sultan abdulaziz sarayi en onemli tarihi yerleridir. il plaka numarasi 41*tir.