k9trainer, bokun bilimini yapmak için o kadar uğraşmaya gerek yok. Zaten hayatın boyunca yaptığın şey değil mi kardeşim? insan bir zaman sonra bokun özelliklerini ezberliyor.
yüzen dışkının eni küçük boyu ortadır. Ve bu dışkı büyük ihtimalle dibe çöken dışkıyı yaptıktan sonra çok fazla ıkınırsan ortaya çıkar. Ele alındığında da dibe çöken dışkı ile çap ve renk olarak ne kadar farklı olduğu göz önündedir. Genellikle biraz cıvık olurlar.
Dibe çöken dışkı ise boyu fark etmeksizin eni daima kalın olur. Rengi koyudur, insanı en çok rahatlatan dışkı türüdür. Bu dışkı genelde düzgünce sıçmak içim on saat bekleyip tuvalete gittikten sonra yapılan kakadır ve yapısında çiğnenmeden yutulmuş süt mısır, domates kabuğu vb. sindirilemeyen besinleri barındırabilir. Domates kabuğu dışkıdan çok ayrık duruyorsa vücuttan atılırken götünüzü kaşındırıp sıçmanızı engelleyebilir.
ABD'nin saygın kurumlarından Mayo Clinic'te çalışan bilim insanları, bazı dışkıların neden su üzerinde düştüğünü, bazılarınınsa neden dibe çöktüğünü araştırmış. Hakemli bilimsel dergi Scientific Reports'ta yayımlanan araştırmada bağırsak bakterilerinden çıkan gazın, dışkının yüzmesini sağladığı ortaya konmuş.
insanların yaklaşık yüzde 10 ila 15'inin devamlı "yüzer" durumda dışkı ürettiği düşünülüyormuş.
Araştırmacılar bu çalışmalar sayesinde yüzen dışkının mı yoksa batan dışkının mı insanların sindirim sistemi açısından daha sağlıklı olduğunu belirlemeyi amaçlıyormuş.