izmir civarında da sıkça raslanan bir durumdur. ege civarının kışının çok sert geçmemesine bağlanabilecek durumdur. örnekler güney sahilleri, ege kıyıları olarak da çoğaltılabilir.
elentrik faturasını katlamaktan başka bi boka yaramayan uğraş. 9.000 btu tavsiye edilen ( servis tarafından) odaya 18.000 btu klima takıp, sıcaklık 10 ( eksi değil, artı on) derecenin altına düştüğünde, ayazda kalmış it gibi titredim amk. alet kendini ısıtmıyor ki evi ısıtsın. sonuç : 4 misline katlanmış elektrik faturası ve klima karşısında battaniyeye sarılıp oturmak zorunda kalmış bir insan hüznü. sikeyim ananı senin klima gibi. siktir ol git.
sakın ama sakın yapmayın bunu. soğuktan gwbereceğinizi bilseniz bile yapmayın.
gwçen haftalarda 4100 tl verip 24.000 btu bir klima alıp dükkanı bu namussuz icatla ısıtmaya çalıştım, 2 haftalık kullanımın ardından dün elektrik faturası geldi. tam 1800 tl!
her ay 350-400 tl gelen elektrik bu ay haşırt diye ses getirdi. klimayı takan teknik servisteki piç kurusu 100-200 tl ancak farkeder demese tutumlu yakardık. doğalgaz veya merkezi sistemle ısınma durumu olmayanlara soba tavsiye ederim.
istanbul- izmir vs gibi kış hava şartlarının ortalama 0 ila -3 kabul edildiği şehirler baz alınırsa 20 m2 bir hacmi klima ile ısıtmak için 1 kw / h enerji harcamak gerekir. bu da saatte 80 krş sarfiyata tekabül eder. oysa ki bu hacim doğalgaz ile ısıtıldığında saatteki sarfiyat miktarı bunun yarısı kadardır.
klimanın ses yapması, rüzgar meydana getirmesi faktörleri de istenmeyen şeylerdir. ayrıca da klima ile ısıtma yapıldığında klima içerisindeki 3 adet çeşitli güçte motorları çalıştırıp eskitmek de müsrifliktir. katı yakacaklar dışında en konforlu ve ucuz seçim radyatörlü sıcak sulu ısıtma sistemidir. zeminden ısıtma dahil.
kuru hava + rüzgar + gürültü ve 3000 tl. lik bir sistemi sürekli çalıştırarak sistemin ömründen yemek ve sistemdeki 3 elk.motoru ve kompresörden birini arızalandırmak.
bu işi sadece yazın serinlemek için yapın derim .