Aslında kıskançlık değil bunun adı. Erkek Yazarlar ekseriyetle tek gecelik ya da uzun sürebilecek bir ilişki bulabilmek için sözlüğe girdiklerinden, hemcinsleri arasında gerek zekâsıyla, gerekse farklı özellikleriyle öne çıkan biri olursa, onu kendi yanlarına çekebilmek için kışkırtırlar, eksilerler ya da bir başka şekilde tahrik ederler.
Aslında burada, sözlükteki saçma salak oylama sisteminin payı büyük gibi duruyor. Bu ülkenin insanları sidik yarıştırmak dediğin zaman senin donunu senden önce indirebilecek insanlar genellikle*.
Tabii ki işin içinde bastırılmış dürtüler, ego-süper ego dengesi, idin itliği gibi birçok dinamik vardır, fakat bu şekilde kendi kendine zarar veren bir sürü yazar olduğunu düşünüyorum. Aşağılık kompleksi de alışkın olduğumuz edebiyatlardan biri, sefil edebiyatından hallice. Abuk bir arabesk kültürü aşılanmış darbeden bu yana kişiliklere. Aileler otoriterlik kurumuna tapar hale gelmiş. Fazlasını beklemek insafsızlık olur. Örneğin başlık eğer "rus erkekleri" ise ve bunun altına bir erkek, "benim de içinde olduğum erkek grubu." diye tanım yazmışsa -ki tanım teknik olarak geçerli bir tanım; yani sözlük kurallarına uyuyor- hemcinsleri tarafından linç edilir. * Neden?
Bununla beraber, yeni yetişen nesli baskı altına alan ve daha da sikertecek olan bir sosyal medya zımbırtısı var şimdi. Online karakterleriyle gerçek karakterlerini bazen kendileri bile ayıramayacak duruma gelecekler. Ha, o arada olmak istediklerinin ve aslında olduklarının kaynaşması da yadsınmayacak. Kendi uydurduğu yalana inanan bireylerle dolu burası. Bizzat tarafımdan yapılmış bir online deneyle onaylandı bu. insanlar aynı anda 4-5 adet karaktere bürünebiliyorlar.
başlıktan alakasız bir yere gitmeye başladı konu. Ama başlık bu olarak kalacak. Bu insanların gazının alınması gerekiyor; yoksa hepsi birer potansiyel intihar insanı. Bireyselleşme bireyselleşme dedi zamanında Stirner, kimse dinlemedi. Bak, ne oldu şimdi?
Tanıma gelince, kimler için yeterince ilginç olduğunu merak ettiğim durum bu.