Doğru düzgün yapılmış olan bir klasik soru öğrencinin çoğu alanda yeteneğini ölçmeye olanak sağlayabilir. Klasik ve test vs karıştırılabilir fakat ben sınav olayına karşıyım ama bunu Türkiye de uygulamak biraz zor. Kafaları yönlendirmek zaman alıyor.
Hocaların inatla yaptığı sınavdır 10.000 slayt var toplam finallerde tüm derslerden sadece 1 i test yapıyor sınavı kalanı klasik kafasını sikeyim bunların ben.
Gunumuzde bir kac tıklama ile rahatlikla ulasabileceginiz muhtemelen hayatiniz boyuncs hic bir isinize yaramayacak sirf eziyet,zul olsun diye sorulan bir ton gereksiz ivir ziviri saatlerce sallana sallana ezberlemeye calisirsiniz. Bu ezber yuku ve gereksiz bilgi kirliligi beyninizi bugular ve sizi mankurtlastirir.
Insan varliginin en onemli parcasi olan beyninize yapabileceginiz en buyuk kotuluklerden biridir. Dkgru kullanildigimda size bam baska dunyalarin kapilarini acacak olan beyniniz igrenc gereksiz aptalca seyleri depolamak durumunda kalir. Modern bir iskence yontemi olarak egitim ve klasik sinav mantigi uzerine tez yazilir.
önce sorulara bakıyorum. yapamayacağımı düşünüyorum baya. 5 dk 10 dk geçiyor aklıma cevap yavaştan geliyor. geç geliyor biraz ama geliyor ve 0 almaktan kurtuluyorum ^^
klasik sınav zordur , test gibi kesin değildir. Adil olması sınavı okuyan kişinin adilliği ile orantılıdır.Klasik sınav uğraştırıcı fakat direk olarak bilginin öğrenilip öğrenilmediğinin anlaşılmasında daha etkili. En kötüsü sallama olayı yok. Ben kendi içinde klasik sınavları ikiye ayırıyorum...
Tanım ve bilgi soruları olan klasik sınav : Okunması ve puanlanması daha kolaydır. Kişi sorulara yorum ile cevap verirse ya hiç puan verilmez ya da az puan verilir. Bu tarz sınavlarda bir şey bilmeyen kişi çok düşük puan alırken bilen kişi çok puan alır , ineklerin sevdiği ve çalışmayan adamların sevmediği sistemdir. Bu sınavlarda kopya çekme ihtimali daha yüksektir.
Yorum ve açık uçlu soruları olan klasik sınav : Okunması ve puanlama yapılması daha zor. Okuyanın o anki ruh durumu ve daha bir çok kriter puanlama da etkili , fazlasıyla kağıdı okuyanın durumuna bağlı alıcağınız not. Bu tarz sınavlarda aşırı yüksek notlar ve aşırı düşük notlar alınmaz bu yüzden fazla çalışmayan insanların sevdiği sınavlardır. Kopya çekilme ihtimali çok çok zordur.
Sınav ister tanım ve bilgi , ister yorum ve açık uçlu olsun klasik sınavlarda bildiklerinizi kağıda düzgünce ifade etmek büyük önem taşıyor. Kelime tekrarlarına düşmemek , kendinizi ve bildiklerinizi düzgünce ifade edebilmek için kelime hazneniz i geliştirmeniz lazım.
genellikle 10 soru olur neden 10 soru anlamış değilim.
toplam puanı 100 olur. neden 100 bunuda anlamış değilim tabi.
ekseriyetle birden fazla kağıt kullanılır. mühendislik ve fen fakültelerindeki bölümlerde sınavdaki her bir öğrenci başına düşen kağıt sayısı ortalaması 3,12 dolayında seyreder. neden 3,12 diye sakın sormayın küsuratlı verdimki inandırıcı olsun diye.
ha bide test sınavına göre daha zor kopya çekilir.
Öğretmenlerin öğrenciye bir tür eziyetidir ucu açık olan ve de kazık olan istediği kadar soru koyabilir ve sizi bırakabilir dikkatli olmakta fayda var. Ama eğer felsefe türünde bir sınavsa sallayın gitsin yeter ki kağıt dolsun ama aşırıya da gitmeyin yeter mutlaka puan alırsınız.