Klasik mekanik günlük olaylar çerçevesinde oldukça kesin sonuçlar üretmektedir, ancak ışık hızına yakın hızlarda hareket eden sistemler için göreli mekanik (relativistic mechanics), çok küçük uzaklık ölçeklerinde sistemler için nicemleme mekaniği (quantum mechanics) ve her iki özelliğe sahip sistemler için de göreli nicemleme alan teorisi (relativistic quantum field theory) kullanılmalıdır.
ışık hızı yanında önemsiz hızlarda hareket eden cisimlerin durumlarını ve kuvvet-cisim-hareket problemlerini irdeler, matematiksel olarak ifade eder. ilkeleri, büyük boyuttaki cisimleri bağlar.
makroskopik boyutlarda (~10 9m >) cisimlerin hareketlerini hem deneysel hem de matematiksel olarak inceleyen, fiziğin iki ana dalından biridir.
Klâsik mekanik basit kristal modellerinden, galaksilerin hareketlerine kadar oldukça geniş bir büyüklük skalasında tutarlı sonuçlar vermektedir. Bunların yanı sıra, çevremizde gördüğümüz birçok mekanik olay klasik mekanik kullanılarak oldukça yüksek bir doğrulukla hesaplanabilir.
kesinlikle branşı olmayan hocadan dinlememeniz gereken derstir. Diğer dersler içln de geçerlidir bu durum ama o kadar alt indisi birbirine katıp karıştırarak anlatan hoca mevcut alt yapınıza balyoz vuracaktır. Kaçın oradan.
Yani yazar burada diyor ki diyor;
diferansiyel denklemler bilmeyen nesle aşina değiliz.!