bugün

gereksiz olanları vardır ancak sonuçta gelişimin her türlüsü iyidir.
Sadece bir kere 17 yaşımdayken severek okudum. O da tarzindan dolayı olmuştu. Geneli Keyifli dille olmayan sıkıcı ve gereksiz kitaplardır. "Illa biz biliyoruz bak istatistikle konusuyoruz" tarzı bunaltıcı kendinden sogutan içerikler vardır.
Umut çölünde kaybolmanın adıdır bildikçe insanın omuzlarındaki yükte artacaktır ve beyin artık yeter diyip uzaklaşmak isteyecektir. Pek fazla tavsiye etmiyorum ama bi kaç kitap elbetteki okunmalı ve kişi kendini bilmeli.
Çalış, planlı ol mantığı üzerine kurulu çoğu. Ali Fuad başgil- gençlerle başbaşa kitabı 60 sayfa olmasına karşın hemen hemen bütün kişisel gelişim kitaplarına taş çıkartır.
Hiçbir işe yaramadığına dair söylentiler hem gerçek, hem yalan olan kitaplardır.

Bakış açınızı değiştirmeyi deneyin bence. Bir kişisel gelişim kitabı seni gerçekten değiştirebilir, eğer ki sen inanıyorsan buna. Ya da bir arkadaşının bir çift sözü, bir sokak satıcısını görmek bile değiştirebilir seni. inanmayı bırakma yeter ki. inanırsan, inandığın şey olursun. Ama eğer inanmazsan; tüm gelişim kitaplarını da okusan, tüm yolları da denesen olmaz. Mesele o veya bu gelişim kitabı, ya da bir nasihat veya bir öğüt değil. Mesele senin sana inanman.
aslolan kitaptır.

önüne gelen - kişisel gelişim , ekonomi , iş yönetimi , astroloji , tarih...-ve daha nicesi tasniftir.

özü , muhtevası bakımından gerekli payeyi çıkarabilen insan için , her kategorideki kitap yararlıdır.

önyargılar yararsızdır.
yazar ve yayın evi açısından maddi olarak geliştirdiği kesindir. okuyan bir şey beklemesin.
içi boş Çıtır çerez kitaplardır. Ortalık psikologla doldu. evet.
bende önyargılıyımdır kişisel gelişim kitaplarına ve yıllarca uzak durdum bu sebepten. yalnız bir yazar varki kişisel gelişim kategorisinde değerlendirilen çok yanlış buluyorum. eckart tolle hepi topu iki kitabıda, isimlerinden mütevelit bu kategoride değerlendirilmişki hakaret sayılır. avrupalı beyaz insanın batı psikoloji kuramlarına itibar etmediği için psikoloji kategorisine girmiyor. d&r de tarot fal kitaplarının yanında bulabilirsiniz. kapağını ve şimdi hatırlayamadığım adını okuyunca itici buluyor insan. keza bir arkadaşım çok tavsiye etmese okumazdım. kolay kolay benzerine rastlanılmayacak, zihnimiz ve bize oynadığı oyunlar üzerine yazılmış harika iki kitap. okuduktan sonra wachowskiler baudrillard ve eckart tolle den sonra matrix i çekmişler demiştim.
Zayıf insanların okuduğu kitaplardır.
Bu gruba sokulmuş kitapların geliştireceğini düşünmüyorum çoğunlukla diğerlerini okumak kişisel gelişim sağlar. Klasiklerde zaten size dersi veriyor, hepsini okuyup mânâya gelebilsek, gelişmiş olacağız.
çoğunlukla eşiyle dostuyla istişare ederek çözüm arama cesaretini gösteremeyen insanların çözüm arayışıdır.
umudu olmayan insanların okumayı düşündüğü kitaplardır. belki bir faydası olur hesabı.
Bir kitabın insana ne zararı olabilir ki.devamlı aynı şeylerin tekrarı olsa da kişisel gelişim kitapları güzel geliyo.
bir sözlük değildir.

şu sözlükler, en güzel kişisel gelişimi yaşatıyor insana.
Yazılmış örneklere bakarsak insana gereksiz yere gaz veren, hayatın merkezinde kendisinin olduğuna inandıran ve dolaylı olarak bencilliğe iten kitap türü.
dale cornegie vb. yazarların elinden çıkmışsa bok atılamayacak derecede yararlı kitaplardır. içinde hiçbir bilgi içermeyen kitap yoktur. belki sadece bir bölümünü okuyup beynindeki bir fikri geliştirebilirsin.
kifayetsiz muhteris zigot'ların üşüştüğü başlık.

cin ali'de kalmış en son , burda ahkam kesiyor.
Şu hortumlu dünyada fil yalnız bir hayvandır kitabı,alın okuyun.
basit bir yazarın başından geçen basit konuları sanki bu dünyada bu tarz şeyler sadece onun başına geliyormuş gibi abartarak anlatıp, prim kasmaya çalışılan kitap türüdür. hiç anlam verememişimdir bu kitapları okuyanlara.
bi dünya okudum bu kitaplardan. o kafayla yaşanmaz arkadaşlar.

hele başka ülkelerin yazarlarını hiç okumayın. ama inat ediyorum ille de okuyacağım diyorsanız ahmet şerif izgören kitaplarını tavsiye ederim.
Küçükken sık sık okuduğum bir türdü lakin bana etkisi olmadığını anladığımdan beri hiç okumuyorum.
Toplatılıp geri dönüşüme verilesi.
yararı olmayan kitaplardır çünkü herkesin kişisi kendinedir. insanları aynı kalıba sokamazsınız.
Ahmet şerif izgören ve mümin sekman'ın hemen hemen çoğu kitabını öneririm ve Ahmet şerif abimizin söyleşilerine katılmanızı tavsiye ederim.