kitaptaki yeri hatırlandığı halde cevabı bilememek

entry9 galeri0
    1.
  1. vize ve finallerde sıklıkla başa gelen durumdur. özellikle son geceye bıraktığında, tüm kitabı yutman imkansızdır. "sana göre" çıkmaz dediğin yeri, "lan acaba çıkar mı" soruları eşliğinde atlarsın. içinde bir vicdan azabı hasıl olur, aklın hep orda kalır da dönüp bir kez bile okumazsın. her seferinde de çıkar arkadaş o atladığın yerden. soruyu gördüğün anda, kitaptaki yerini hatırlarsın. tam olarak sayfanın neresinde yer aldığını, kaç paragraftan oluştuğunu, hatta satır sayısını bile hatırlarsın ama cümleler fludur ve her şey için çok geçtir. görsel hafızada yer alan bu imaj asla yazıya dökecek kadar yeterli değildir. ondan sonra kızarsın kendine, sıkarsın yumruğunu, zaten doğru düzgün çalışmamışsın... ha bir de tribe girersin, sanki orayı okusan geçecekmişsin gibi.

    "hocam, 276. sayfada, üstten 4. paragrafla 8. paragraf arasında toplam 54 satır olmak üzere bu konu kitabınızda ayrıntılı bir şekilde izah edilmektedir. en azından tarif yolundan puan ver allahsız."
    14 ...
  2. 2.
  3. (bkz: sözel ders ızdırapları)
    sıra altında bahsi geçen kitabın bulunmasıyla bu acı koca bi mutluluğa dönüşür, yer de net hatırlanıyor zaten ooh mis
    2 ...
  4. 3.
  5. 4.
  6. 5.
  7. sınavlara son gün çalışıldığında çok sık yaşanan durum. allah görsel hafıza vermiş ama eksik vermiş dedirtir.
    0 ...
  8. 6.
  9. sinavlar da en cok basima gelen olaydir. bir de cevabin oldugu satir disindaki yazilari da hatirlayip cevabi hatirlalamak en kotusudur.
    1 ...
  10. 7.
  11. sınavların en dumur anıdır.
    2 ...
  12. 8.
  13. kahve dökülmüştür o sayfaya okunamamıştır vesselam.
    0 ...
  14. 9.
  15. fotografik hafıza mağduru olmaktır. o hissi bilirim, az yaşamadım hala da yaşıyorum. insana bildiğini hatırlatmaz da virgülün nerde olduğunu hatırlayıp cümleyi hatırlamazsın. ne acizliktir o.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük