kitaplarda kullanılan en güzel epigraflar

entry2 galeri0
    1.
  1. piyasadaki deneme kitaplarında, yeni tarzlar denenen romanlarda, araştırma kitaplarında, şiir kitaplarında yazarın, şairin, araştırmacının kitabın tümüyle ya da ilgili bölümüyle alakalı başka bir kaynaktan, kitaptan, söyleşiden, halk deyişlerinden, özdeyişlerden bulup kendi yazısının öncesine yazdığı sözlerdir.

    selahattin yusufun niçin ağlıyorsun elisabeth mutlu değil miyiz? isimli kitabında ulyssesten alıp kullandığı
    'kingstown iskelesi, dedi stephen, yalnızca hayal kırıklığına uğramış bir köprü' şeklindeki cümle buna çok güzel ve etkili bir misal.

    cahit koytakın yeni başlayanlar için metafizik isimli şiir kitabında
    rumi'den aktardığı 'eğer bana aşıksan darmadağın ederim seni' sözü bir çok şiirden daha fazla anlama sahiptir mesela.

    ve tarık tufanın ve sen kuş olur gidersinkitabının insan canhıraş bir suskunluktur isimli 25. yani son bölümündeki uzun epigrafı ve ardından gelen tek cümlesi epigrafların kitabın anlamını tamamlamada ne kadar büyük bir destekçi olduğunu gösteriyor.
    '“19. yüzyıl boyunca birçok cerrah, bir hayvan üzerinde operasyon yapmadan önce alışılmış bir şekilde ses tellerini kestiler. bunu, deney sırasında hayvanlar ses çıkarmasın diye yaptılar.deneyi yapanlar ses tellerini keserek aynı zamanda gerçeği yadsıdılar -sessiz bir hayvanın acı çekmediğini varsaydılar- ve bunu kendileri doğruluğunu kabul ettikleri bilgileriyle doğruladılar.
    hayvanın çığlıkları onlara zaten bildikleri bir şeyi, karşılarındaki yaratığın bilinçli, hisseden ve operasyon sırasında eziyet edilmiş bir varlık olduğunu anlatacaktı.”
    susuyor olmam, acı çekmediğim anlamına gelmez…'
    2 ...
  2. 2.
  3. yalçın tosun'un 2011 notre dame de sion edebiyat ödülü kazananı anne, baba ve diğer ölümcül şeyler kitabının girizgahı;

    "senin için kendi ailen kadar, kendi odan kadar, kendi geçmişin kadar tehlikeli bir şey yoktur."**
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük