arada insanların okuduğu kitaplara yorum yaptıkları sitelerde takılıyorum. milletin profiline göz atıyorum vs. bilirsin işte kim neyi beğenmiş merak, eğer bilmediğim bi kitapsa okuma hevesi.
arkadaş ben bu sitelere takılınca hiç okumadığımı düşünüyorum, özgüvenim falan düşüyor. bak, şu ana kadar okuduğum kitap sayısı 300-350 civarı ama o sitelerde kimin profiline baksam 500-600 kitap okumuş!! vay arkadaş favorilerine bakayım diyorum, sağlam okumuş biri sonuçta belki feyz alırım?? bi bakıyorum alacakaranlık, peter pan, tutunamayanlar(bu şart, olmayınca dövüyorlar) falan. amk ne okudun 500 tane cin ali mi okudun?? nasıl bunlar favori olur. sonrada profiline ''popüler kitaplar dışında her tarz okurum yazmış! peh. ulan nasıl alacakaranlık serisine metih diziyorsun o zaman!!
''yaa kanka ben çok acayip okurum yaa. her oturuşta en az bi büyük ansiklopedi deviririm'' falan?? ne ayaksınız oğlum. tek vasfınız şekil amk. kitaplar konusunda bile sallamasınız.
geçende birisi ''aristoyu falan çok iyi bilirim'' dedi. bak sen! falan?? aristoyu farabi 30 sene şerh etmiş ibn rüşt'e göre o bile anlamamış. bizim kahraman ise aristoyu falan bilirim diyor. beynine, cesaretine, cahilliğine kurban senin. aslanım yürü.
inanmayan varsa gitsin bi forum sitesine ''kaç kitap okumuşsunuzdur'' diye konu açsın. ''çoooooook okumuşumdur'', ''hiç saymadım ama 500 falan vardır'' diye cevaplar gelmezse bi şey bilmiyorum.
Ciddi anlamda bir ruh ilacı, bir yol arkadaşı, her bitişinde üzüldüğün, her başlangıçta sevindiğin, düşünce evrenini gelişlettiğin, zekanı, diksiyonunu ve hayal gücünü geliştirdiğin yegâne varlık.
başkalarına hava atmak için kullanılması yakışıksız ve yanlış olan iyi bir rehberdir. sizi renkli coğrafyalar ve insanlarla tanıştırır. okuması keyiftir.
sanılanın aksine hiç de unutulmamaktadır , bugün sosyal medya yüzünden kitap okuma fırsatı bulmadığını iddia eden insanlar bundan 10 yıl önce de zaten kitap okumuyorlardı. kitap okuyan her türlü okur , ders arasında okur , dinlenirken okur , yatmadan önce okur , oyun oynar sıkılır okur , kitap okumak için özel zaman ayırır okur , öğrenmek için okur , eğlenmek için okur , merak eder okur , kimisi hava atmak için okur , ama okumak isteyen her türlü okur.
hiçbir yararı olmadığı gibi zaman kaybıda olan şey. ne faydası oldunu bilmiyorum. insanın aklını karıştırmaktan ibarat. kitap okuyan bir insanın okumayandan üstün olduğunada inanmıyorum. kağıt parçası üstünlük belirtisi olamaz. üstünlük takvadatır.
film akar, kitap durur. okyanusların, denizlerin olduğu yerden başka yere taşınmadığı gibi.. hep hareketli, hep aynı yerde. bazen ben gibi, bazen sen gibi.. kitap.. en çok da yıllar geçtikçe değerlenen şarap gibi..
korsanı berbattır; okumaktan soğutur. düzgün ve hakiki bir kitap ise kendini okutur. yalnız söylemek gerekir ki türkiye'de kitaplar çok pahalı. buna bir çözüm bulunmalı.
okumamak için sebep arayanlar aslında okumak için daha büyük bir sebeplerinin olduğunun farkına varsın. Bu nesilde yetişen bir çok kız/erkek kitap okumuyor. aslında bende bu nesildenim fakat kendimi katmayı doğru bulmuyorum. Kitap okumak için 'oblomov' ve ya 'Karamazov kardeşler'i satın almanız gerekmiyor. 10-14 yaşında bir bireyseniz ergence kitaplardan ama yazım tarzı hoş olan kitapların bulunduğu sitelerden okumalısınız. (bkz: wattpad) ama 10-14 yaş aralığını geçmiş de hala kitap okumaktana sıkılıyorsanız bu sizin sorununuzdur. Kendi zevkinize göre kitap bulmadığınız içindir.
-koskocaman bir dünya kitap sayfaları arasında bizi bekliyor-
kitaplar yaşayan bir hazinedir. hemde elimizin altında, istediğimiz zaman uzanıvereceğimiz bir hazine.
bu hazineyi neden kullanmıyoruz? aslında bu soruya cevap verecek geçerli bir mazeretimiz yok.
nedenini söyleyelim: üşengeciz, tembeliz bu konuda. aynı zamanda kitap okuma işi bir alışkanlık işidir. demek ki okuma işini bir alışkanlık haline getirmeliyiz. okuma alışkanlığı deyip de geçmeyelim. hele bir edinin bu alışkanlığı sonra eminim ki bırakamayacaksınız elinizden kitapları... siz kitaplara sarılmazsanız, kitaplar da zor günlerde yardımınıza koşmaz.
öğrenciler ! kitap okumaya en elverişli, en uygun zaman şu sıralardır. inanın bu fırsatı kaçırdığınızda bir daha zor bulursunuz bu boş zamanları ve fırsatları. okuyun! okumayı zevk haline getirin, belli bir zaman sonra eminim ki siz de fark edeceksiniz kendinizdeki bu gelişmeyi ve değişmeyi... ufkunuz açılacak, dünyanız genişleyecek, bilginiz artacak, anlayacak ve anlatabileceksiniz her şeyi.
şundan hiç şüpheniz olmasın ki, zamanla bu okuma alışkanlığı yazma alışkanlığına dönüşecek. neden mi? çünkü; okumadan yazan yok da ondan . büyük yazarlar eserlerini yazma gücünü nereden buluyorlar sanıyorsunuz? elbette ki okumalarından , hem de bıkmadan usanmadan okumalarından .
düşünün; bir kişi koskocaman bir dünyayı, duygularını, düşüncelerini bir kitabın sayfalarına sığdırıp ölümsüzleştirebiliyor. bu kitaplar aracılığıyla da bilgiler nesilden nesile akıp gidiyor.
okumakla insan kaybetmez, kazanır. bilgi kazanır, beceri kazanır, kısacası; dünyaları kazanır. aksi takdirde kaybetmeye hazır olmalıyız. kaybederiz de...
demek ki biz; bizi yaşatan bilgileri kitaplar arasında bulduk. o halde biz de kitapları koruyalım, yaşatalım. okuma sevgisi edinelim.