kitap yollayan tanrı modeli

entry11 galeri0
    1.
  1. bu öyle bir tanrı modelidir ki: her şeyi bilen, her şeye gücü yeten olması nedeniyle kesin yollara başvurabilitesi yüzde yüz olmasına karşın kesin olmayan bir yolla; kitap yollama yoluyla kanunlarını yarattığı insanlarına ulaştırıyor. Yani kitabının, kitabı yolladığı insanlar tarafından değiştirlmesine, yanlış yorumlanmasına mahal vermiş oluyor. efendim şurda tanrı onu değil aslında şunu emretmiş, olur mu efendim demek istediği şuymuş, yoo katiyen efendim dinden çıkarsınız burda asıl bunu söylemişte şurda onu söylemiş! veya kuran-ı kerimin Türkçesi ile arapçası arasında yorum farkının bulunduğu geyiği. ne lan bu çocuk oyuncağı mı? tartışılabilen bir tanrı kitabı hem de muhteşem, her şeyi bilen, her şeye gücü yeten tanrının kitabı!

    bu arada: başlık üstüme kalmış. herkes belirtme ihtiyacı duyuyor ben de belirteyim dedim.
    5 ...
  2. 2.
  3. 3.
  4. çelişkilerle dolu insanın inanayım, yapayım da varsa karım olur ; yoksa da bir zararım olmaz diyerekten inandığı doğa üstü güç.
    2 ...
  5. 4.
  6. tanrıların model model sürümlerle çalıştırıldığına inanan. kafa salyongozu içinde sürünen bir çeşit mıknatıs tozu şekli insan söylemi.
    kitap yollayan tanrı modeli senin. bir pis suyla yaratılışına izin verecek kadar ulu ve saygındır.
    1 ...
  7. 5.
  8. - kanka şunu bir oku allasen.
    + ya hiç uğraştırma beni şimdi
    - ya allah'ın adını verdim oku işte. allah'ın adı ile oku.
    *
    0 ...
  9. 6.
  10. 7.
  11. Mesela 500'lü yıllarda kitap göndereceğine bir DVD gönderebilirdi... DVD henüz yokken DVD gönderebilen bir tanrının varlığı daha kabullenebilir olurdu o zaman... Ama o herşeye gücü yeten tanrı kitap göndermekle yetinmesini bilmiştir. Bu şüphesiz onun alçakgönüllü oluşundandır (zaten bu yüzden de kitap boyunca en az 3871 kez kendi hakkında methiyeler dizmiştir.)

    Bu durum insanın aklına ayriyeten başka bir durumu da getirebilir; acaba gerçekten de tanrının gizemli yöntemleri mi vardır?

    (bkz: şapkadan tavşan çıkartamayan tanrı)
    1 ...
  12. 8.
  13. kitabının eleştirisine de açık olması gereken tanrı modelidir. sonra eleştirince asarım keserim; oluyor mu? her yazar eleştiriye açık olmalı.
    3 ...
  14. 9.
  15. 10.
  16. tanrının modeli olmaz çünkü tanrı tektir o da malum zaten, denilesi başlıktır. tartışmasını bilmeyen kendini alim sanan kişileri izleyerek bu gibi kanıya varan ve kendilerini tesadüfi, maymun soylu yaratık diye tanımlayan şahısların bilmediği şudur ki. Allah bir düzen kurmuştur. Bu düzen içinde yarattığı insanların irade denen kendi başına karar verme yetisine sahip olmaları da vardır. Gönderilen kitaplar insanları doğru yola çağırır ve kişinin kendi iradesiyle doğru yolu tercih etmesi beklenir, emredilir. bunun karşılığında istenilenleri yerine getiren veya getirmeye çalışan insanlar mükafatlandırılır. öbür tarafa gidince öğretirler nasıl olsa ben yazsam ne yazmasam ne. nasıl olsa bişe değişmeyecek bunlar yine tanrı yok demeyi mantıklılık bilimsellik sayacaklar.
    2 ...
  17. 11.
  18. bu durumu sorgulayanlara e-posta veya msn iletisi göndermesi ile ilgili dua edeceğim allahtır.
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük