geçmişte kendine yazdığın mektubu çok sevdiğin kitabın arasında gördüğünde , kitap arasında ilk bahçeden çaldığın en güzel kırmızı gülün kurumuşluğundaki hisli duygularla gözyaşını tetikleyen bir olaydır .
çoğu zaman bununanlar gül yahut yaprakları, ufak notlar veya aşk mektubu lakin bunların en güzeli vardır ki o da şudur seneler geçsede o sayfaların aralarındakini bu günkü gibi hatırlayıp anılarını tazelemek.
insana yaşlandığını hissettiren detaylardır.
yıllar önce hediye edilmiş bir kitabın içindeki küçücük not sizi alıp, yıllar öncesine götürüp, orada bırakabilir.
sahaflardan edinilen kitaplarda daha sık rastlanılır.
babanız * gençliğinde kitap kurdu ise ve sizi düşünüp kitaplarını saklamış ise, kitabın başına da tarih atmışsa, hemen hesaplanıverir, kaç yaşındaymış o zaman, kitap nerden alınmış...
hemen kurcuklanır, sayfalar. arkada fiyatı yazar mı diye bakılır.
varsa çizikler, notlar daha bir dikkatle okunur.
eğer aldığınız kitap ikinci el kitapçıdan alınmışsa** arasında isim yazı küçük bir not bulunması bulununca ufacık bir gülümsenmesi muhtemeldir.
bazen kişiden habersiz ve tanımadığınız kişinin kitap aralarındaki bilgilerine ulaşmak oldukça hoş oluyor.*
mesela ders kitabınızda bulduğunuz bir ismi facebookta aratabilirsiniz. eğlenceli oluyor.
bazen telefon numarasının bile bulunabilindiğinin örneklerinin görüldüğü olaylardır.Bazen de çook önce ölmüş olan yazar hakkında tanışmak isterdim gibi salakça yorumlar bulabildiğiniz de olur *hatta can yücel şiirlerine beğenmedim yazar çok saçmalamış hiç bir şey anlamadım gibi yorumlar görmüşlüğüm de var kişiyi de görüp bi kaç laf kondurmak isterdim