bugün

aylar yıllar sonra o kitabı elinize aldığınızda kitabı size tümden hatırlatan eylem. Çok zevklidir seneler sonra çizilen yerleri okumak.
kitabı sahiplenmektir.
entellik belirten bir harekettir.
Kitaba hakarettir ve gosteris icin yapilir.
Herkesin okumasını istediğiniz yerdir. Ve Çok güzeldir.
bunun bir üst modeli kitap okurken anlamını bilmediği kelimelerin altını çizmek, ansiklopediden anlamını bulup üst tarafa not almaktır.
Kitap bittiğinde hoş olan yazıları tekrar okumak için yapılan eylem.
kitaplarıma kıyamadığım için yapamadığım eylem.
yapılmasını doğru bulmadığım eylemdir. çok etkilenilen bir söz varsa bi köşeye yazılabilir. ancak test kitabı gibi okuma kitabı çizmek biraz gereksiz.
bir süre sonra istemsiz olarak sırf altını çizecek cümle bulmak için okumaya başlamanıza neden olur. bu da kitaptan ayrışmanıza neden olur. illa ki altını çizeceğim diyorsanız, kitabı ikinci okuyuşunuzda bunu yapmanız daha yararlı olabilir.
her kitapta yaptığım eylemdir. o sözleri bir kağıda yazıp temize çekiyorum, en son deftere aktarıyorum. bir adet kitaptaki altını çizdiğim şeyleri derlediğim defterim var arada onu da okuyorum.

kısaca faydalı eylem.
Kitaptan hoşuna giden kendine yakın bulduğu cümleleri bölümleri Çizerek sonrasında bulmak eylemidir.
defalarca okunacak kitaplar için yapılmamasını tavsiye ederim, her cümlenin altı da çizilmez ki.. ki çizik atmak da güzel değil, kitaba yazık.. kötü bir özetleme gibi adeta.. çizilecek bir kitabı okumak da gereksiz,. ama okumak, sadece okumak güzeldir..
bir aralar beni baya yoran takıntı.abartıyordum çizdiğim yerleri ezberlemeye çalışıyordum güya siyasi kitap okuyorum belki yararlı olur falan diye ama şimdi kurtuldum bu saçma ezberleme takıntısından.
kitabı dikkatli okuyamamaya neden olan eylem.
Mustafa Kemal Atatürk'ün sıkça yaptığı bir davranış.
genel anlamda bir sonraki okuyucu için cümlelerin önemini belirtmek için kullanılır. diğer bir söylentiye göre; daha sonra tekrar bu cümleler kolaylıkla bulunup okunsun diye çizilirmiş. bunlar bir yana...
kitap cümlelerinin altını çizen bir okur olarak; altını çizebileceğim bir kitap bulduğumda o kitabi bir kez daha okumaktır amaç... çünkü insan her okuduğunda farklı derinliklerde yüzer... bir derede iki kere yıkanılmaz. ikinci okuma esnasında farklı renkte bir kalem kullanılırsa daha da anlam verir çizgilere ve de zamana kattığı anlama.
bir arkadaşınızın altı çizilmiş satırlarla dolu bir kaç kitabını ödünç alıp okuyunuz. onu daha yakından tanırsınız diyemem ama en azından o kitabı okurken sahip olduğu hissiyatlar hakkında çok şey öğrenebilirsiniz. bu da sizi arkadaşınızın veya sevgilinizin ruhuna biraz daha yakınlaştırır.
her yeni, misss kokan kitap aldığımda elimde kalemle okumaya başlayıp heves ettiğim ikinci günden sonra vazgeçtiğim, yapana da çook imrendiğim hede. benim için, öğrencilikte günü gününe ders çalışmak gibi bişi.
hep yapmak istediğim, ancak kitaba kıyamadığımdan yapamadığımdır. sırf bu yüzden nice nefis cümleler kaçırdım..
sahaftan aldığım kitabı araladığımda tebessüm etmemi sağlayan eylemdir. bir de takvim yaprağı ve siyah beyaz resim de dahildir bu duruma.
Zeki insan gibi gösterir. Bazıları abartısız her yerini çizer.
nicomechean ethics okumaktır.
sık sık yaptigim eylemdir, sozler etkileyici gelir cizersiniz cizersiniz sonra kitap rengarenk olur.
hukuk kitaplarıysa kaçınılmazdır.
ödev hazırlamak için okunuyordur o kitap.