cogu ergenimizin sandigi gibi, bir yastan sonra "aaa artik ben kitap okuyayim yahu, yasim geldi, dur hemen bir suc ve ceza alayim" seklinde gerceklesmeyen. insanin kendini zorlayip, kastirip, kitap dunyasina sokmasi ve ardindan gelen sevme hissiyatiyla devam eden olaydir.
ey gencler; kitap okuma caginin gelecegini sananlar!!!
yok oyle bir sey, caba sarf etmezsen anneni bile sevemezsin lan!
dogru kitaplarin nasil secilecegi ve neye gore secilecegi de kitap dunyasina girdikten ve kitaplari tanidiktan sonra olacagi icin ne yazik ki yine de bir kastirim islemi gerektiren eylemdir. ve illaki tabiki kitaplari sevmeye umberto eco'dan baslanmayacakir.
kiminin sesi güzel olur, kimi iyi resim yapar, kimi beste yapar, kitapseverler de doğuştan böyledir... zorla kimseye birşey okutamazsınız, zorla beste olamadığı,resim yapılamadığı, güzel şarkı söyleyemediği gibi...
bu eylemi gerceklestirebilmek icin tek ihtiyacimiz olan seyin okuma yazma bilmek olmasi gercegiyle resim yapabilmek, sarki soyleyebilmek, beste olabilmek'ten ayrilan eylemdir. tabiki de herkes kitap okumayi sevecek gibi bir sey soz konusu degildir, tipki herkesin muzik dinlemeyi sevmemesi gibi. tek farki, kitaplari sevmenin dna'la genetikle alakasi olmamasi, ogrenilebilen bir sey olmasidir. ben mesela cop adam bile cizemiyorum lan!
kitap okumayı sevmek muhteşem bir şeydir fakat günümüz insanları kitap okurken resim koymayı daha çok seviyor. sorsan o kitap yıllardır bitmemiştir ama sözde kitap okuyorlar. bu tür marjinal görünmeye çalışan insanlardan uzaklaşmak lazım.
iyidir.
en sevmem diyene bile hitap edecek bir kitap vardır.
illa edebi olması gerekmiyor.. okuyun..
başka insanları dinlemiş olursunuz en azından..
okuyun!
çocukluk çağında bireylere mutlaka kazandırılması gereken bir eylemdir! lakin baskıyla, ısrarla, zorla değil; sevdirerek, özendirerek, sorumluluk duygusu aşılayarak işlenmeli bu sevgi. alıştığında zaten sigara, alkol gibi bağımlısı olacaktır. sürekli bir şeyleri okumak isteyecektir. toplumumuzun en büyük eksikliği bu küçük yaşlarda kazanılamayan okuma ve araştırma alışkanlıklarıdır. bu alışkanlığın kazanılmasının önündeki en büyük engeller de maalesef televizyon, bilgisayar ve cep telefonu gibi özgürlüğümüzü teslim ettiğimiz teknolojik aygıtlardır.
kitap okumak genel olarak öğrenmek olarak tanımlanır ama bu sanki bilim gibi tarif edilir.
bence kitap okumak farklı yerlerde farklı bir yaşamı yaşamak gibi birşey. öğrenmekse de bunu öğrenmek olur. en azından ben bu yüzden çok seviyorum.
Kitap okumayı seven zeki insan kitaba para vermez yani çok zekiyim ya ben hep kütüphaneden ödünç alıyorum kendi kitaplığım olsun bak ben bunları okudum havası vermek isteyen insan parasını kitaba verir gibime geliyor yıllardır yanlışta olabilirim kitap amaç değil araçtır yaşasın entryde sosyal mesajın ırzına geçen yazarlar!