içinde hiçbir öğretisi olmayan kitaplar tabiki okunmaz (bkz: malum kitap) ama sizin ufkunuzu açacak kitapları her zaman okuyun ve kitap okumaktan korkmayın içinde bir şeyler olan kitaplar her zaman cahilsavar.
kitap okuyunca göklere çıktığını düşünen, kitap okumayan insanları yargılayan, kitap kokusu diye bir şey uydurup değişik kafalara giren sığırımsı insandır.
Valla ben bir dostoyevski okudum hani bu suç ve ceza yı. Bambaşka ruh hali kapladı içimi. Bence bazı kitaplar işe yarıyor. Bir başka kitap önerim ise bir ingiliz casusunun itirafları.
kitap okumayanlar kitap okuyanların bunu bir bok sandığını sanıyor bence. zira kitap okuyan biri okumanın, acıkınca yemek yemek gibi üzerine konuşulmasına gerek olmayan ihtiyaçlardan olduğunu bilir.
Kitap okumayı b.k sanmıyoruz;kitap okuduğumuzda bu tür yazıların bizi tahrik etmiyeceğini biliyoruz çünkü biz ne kadar bu başlıklara cevap vermeye çalışsakta içi boş kişilerin içi boş muhabbetlerinin içinin hiç bir zaman dolmayacağını ve hiç bir ilerleme kaydedemeyeceğimizi biliyoruz.yani aramızdaki farkta tam olarak burada başlıyor.hatta şuan bu yazıyı okurken bile ne demeye çalıştı acaba diyebilirsin ama bunu değiştirip sende kitap okuyanların kervanına katılabilirsin ve sen daha güzel yorum yapıp daha iyi bir başlık açıp bizi mutlu edebilirsin hatta tekdir yerine takdir almış olursun sözlük yazarlarından.
Ben sanıyorum onu mesela -bi konuya hakim olmak istersen o konuyla ilgili kitapları okursun. Bunun başka bi yolu yoktur. internet ortamında bi sürü şeyleri ucundan kıyısından anlarsın -ama tam anlama durumu konuyu enine boyuna ortaya döken -karşılaştırmalar yapan kitaplar sayesinde olur.
Unutulmasın ki insanoğlunun halen daha en büyük icadı "yazıyı " bulmasıdır.
E bu durumda haliyle "yazının " içinde bulunduğu şeyi okumayı yerme girişimi -kimsenin harcı diildir -ve konu süzme gerizekalılıktır.