Öyle milletten tavsiyeyle olmaz herkesin zevki farklıdır. Bir kitap aldım 4 5 sene önce hala okuyamıyorum. Yani öyle her kitabada başlanmaz. Kitaplardan soğursun. ince kitaplarla başlar gittikçe seviyeni arttırır dünya klasiklerini okursun sonra zaten su yolunu bulur.
ön sözü siktir edin ben öyle yapıyorum zaten türkler ön söz okumaz aslında kitap da okumaz ama neyse. şimdi gelelim gerçekten güzel olan öneriye kitabı alın en son sayfasını açıp son paragrafı yada son cümleyi okuyup aklınızda tutun ve kitapta ne tür olayların ve maceraların gerçekleştiğini ve bu son cümleye dayandığını kısaca hayal etmeye çalışın. sonra kitaba başlayın ve hikayenin o son cümleye nasıl yavaş yavaş bağlandığını görün.
hadi o da tamam, bu iş için tavsiye mi alınır? kitap arkadaş gibidir gidersin kapağına bakar seçersin sonra ne çıkarsa bahtına.
zevklerin, hayallerin, geçmişin belirler kitabı.
tavsiye üzerine kitaba başlanmaz, tavsiye üzerine kitabın fotosu çekilip instagrama atılır. hadi bakim.
eğer gerçek bir camışsanız ve gerçekten kitap okumaya başlamak istiyorsanız öncelikle olay hikayelerine (maupassant) yönelmenizi öneririm. daha akıcı daha az kafa yoran( bu yaşa kadar okumadıysan kafasızsın o yüzden daha az yormalı seni) ve daha kolay biten kitaplardır bunlar ve sizi daha çabuk adepte edebilir bu yeni duruma. daha sonra tarihten, mitolojiden yahut herhangi bir spor dalıyla alakalı; yani meraklı olduğunu konularla alakalı kitaplar okumaya başlayın. bu aşamayı da atlattıysanız yavaş yavaş klasiklere geçebilirsiniz. 1880-1920 arası yazılan türk klasikleri sizin için uygundur. bunu da atlatabilirseniz batı - hint klasiklerine yönelebilirsiniz. ama sizden adam olmaz.