Boş işlerle uğraşan , boş insanlar için gereksiz bir aktivite olabilir. fakat kültürlü , bilgiye aç vaktini boş işlerle değerlendirmeyen insanlar için altın değerindedir.
kekeme ya da konuşma güçlüğü çeken biri için geçerli değildir.
kitap okumak; konuşma sırasında dil ile beyin arasındaki koordinasyonu hızlandırdığı için anlamlı ve güzel cümleler içeren konuşmalara vesile olur.
kitap okumak; topluluk önünde konuşmanın yolunu açar.
kitap okumak; farklı türde farklı şeyler yazan insanların dünyasına bir tık adım attığı için bakış açısını değiştirir.
kitap okumak; vakit geçirmek adına değil, kaliteli vakit geçirmek adına yapılan bir eylemdir.
kitap okumak; sinema filmi izlemek gibidir, tüm sahneleriyle.
kitap okumak; sanal ortamlarda durum güncellemesi yazmak için değerli katkılar sağlar. şiirlere, makalelere, pasajlara ve alıntılara ulaşmanın en kestirme yoludur.
kitap okumak; yazı yazabilmenin en basit yoludur.
kitap okumak; hayatı okumak gibidir.
kitap okumak; gereksiz bir aktivite değil aksine çok ama çok gerekli hele ki bu zamanda çok çok gerekli bir aktivitedir.
Kitap okumak bir beyin jimnastigidir. Sadece bilgi almak amacli yapilan bir aktivite degildir. Kitap okuma isine pragmatik anlayisla yaklasmak bu anlayisin ozunde de oldugu gibi son derece cikarci bir yaklasimdir.
Kitap okudugunuzda beyniniz dinlenir, ogrenmeyi cabuklastirirsiniz, hafizanizi guclendirirsiniz, gunde ezberlenmis yuz kelimeyi kullanip duracaginiza kelime haznenizi genisletirsiniz, ogrenirsiniz, konusma ve hitap yeteneginizi gelistirirsiniz,...
Yani sadece ogrenmezsiniz.
Sadece ogrenmek icin kitap okuyup hikaye, roman vs okumayi kucumserseniz sig kalmayi da garantilersiniz.
Tarihin en buyuk sair ve yazarlari bilgi verenler degil hikaye edebilen soz ustalaridir.
Belki onlari da okursaniz ne demek istendigini daha net anlarsiniz.
her ortamda şahsen ulaştığım sonuçtur tabi yersen! belli bir bir mevzu üzerinde şahsım çatır çatır konuşurken diğer cahillerin şaşkınlığını izlemek büyük keyif verir. evet çok gereksizdir. tıpkı cahiller gibi.
etrafta ben kültürlüyüm kitap okuyorum diye dolaşan ancak okuduğu kitabında cin ali olup kız tavlamaya çalışma çabalarına girmiş cahil insanın çabaları .
eğer belirli bi konuda bilgi sahibi olmak istiyosan, kitap okumak şarttır. hayatımda şimdiye kadar edindiğim bütün bilgileri kitaplar sayesinde edindim, diyebilirim.
Kitap okumayi, sayfalarca betimleme ya da uzun bir roman okumaktan ibaret sananlarin zevksiz oldugunu iddia ettigi yanilgi.
Kardes, Sun Tzu'nun "Art of War" ( Savas Sanati ) isimli kitabini al. 6000 kelimedir bu kitap, ceviriden ceviriye biraz degismekle beraber.
Icinde bir savasi kazanmak icin izlenebilecek taktikler ve aforizmalar var. ( Eger ilgini cekiyorsa bu konsept )
Normal bir insan dakikada ortalama 300 kelime okur. Bu kitabi 20 dakikada bitirebilirsin asagi yukari.
Bana 20 dakika icerisinde daha fazla sey ogrenebilecegin ve bunu kitap okumadan yapabilecegin alternatif bir yontem goster, birakayim kitap okuma isini.
Kitap okumak icin kitap okursan bir bok ogrenemezsin. O kadar kulturlenecegin bir sey de degildir. Belirli bir amac icin, spesifik bir konuyu ogrenmenin daha iyi bir yontemi henuz icat edilmis degil. Matrix'teki gibi beynine bilgi "load" edildigi gun kitaplari raflarda birakabiliriz zevkle.
Ozellikle sozluklerde, milletin gramer hatalariyla dolu cahil cahil entry lerini okumak icin harcadigin zamani goz onune alinca, kitap okumama nedeni olarak "zevksiz olmasi" argumanini nasil sunuyorlar anlamak mumkun degil. Her kitap Goriot Baba gibi sayfalarca betimlemelerden ibaret degil.
Ezik universitelere girmek icin bile OSS sinavinda bir ton paragraf sorusu okuyorsun zaten. Ac da biraz kendin icin oku.
Ek olarak, Istanbul gibi bir yerde gunde 2 saat toplu tasimada zaman geciriyorsan bu sureyi okumaya ayirarak her hafta bir suru sey ogrenebilirsin.
Beyni hala pırıl pırıl olan ve beynini o noktada tutmak isteyenler için öyle olabilir. Sonuçta kitaptan bilgi ediniyorsun ve hayal gücünü yükseltiyor.
Ancak, ergen aşk kitapları ve wattpad kitapları için aynı şeyi söyleyemem.
Çok acı sözler içeren yazar beyanı. Kitap, boş sayfayı doldurur. Eğer kitap okunmazsa sürekli aynı yerde, aynı düşüncede, aynı cümlelerde, aynı bilgilerde seyredersiniz. Her yeni kitap yeni bir hayat, yeni bir öyküdür. Sadece bu yeni hayatları ve yeni öyküleri merak edip bile kitap okunabilir.