diksiyona ciddi anlamda katkı sağlar. ayrıca okunan kitapların içeriğine bağlı olarak belli bir süreç sonunda iyi bir bilgi-kültür birikimi sahibi olabilirsiniz. bunun yanında bir bakıma terapi gibidir, günlük hayatın rutininde size nefes aldırabilir...
her derde devadır. kitaplardan cevabı alınamayacak soru ve sorun yoktur. en iyi dost tanımlaması yerindedir, doğrudur. kitaplar size her zaman gerçeği söylerler. yapmanız gereken tek şey ise okumak okumak okumak... unutmayın! kitaplar hayatın sayfalara dökülmüş şeklidir.
zararları da vardır, bi sardı mı yeminlen sınavlarda sıçarsınız. liseli ünili olun fark etmez, çalışma sisteminizin amına koyar, bayanlardan özür diliyorum ama bu kadar net konuşacak başka kelime bulamadım.
Normalde rastlayamayacağınız insanları kitaplar sayesinde tanırsınız. Hatta o kadar çok alışırsınız ki onlara sanki sohbet ediyormuş gibi olursunuz onlarla. Sanki oturmuş film izler gibi okursunuz. içinizde kitaplarla yeni bir dünya kurulur.
kitaplarda okunan karakterlerden birisi mutlaka kişinin olmak istediği kişidir. muhtemelen de kendini o kişi yerine koyarak okursun kitabı. hayal gücünü bol bol kullanırsın ve en önemlisi huzurlu ve sakinsindir kitap okuduğun süreçte.
kalıcı faydaları ise yeni kelimeler öğrenmektir.
Diksiyona tartışılmaz derecede katkısı, okuduğunu daha çabuk kavrama, konuşurken kendini doğru ifade edebilmenin yanında tamamen farklı bir dünyada kendini bulmanın keyfini yaşatır.
kitap okuma alışkanlığı kazanmak, kişiyi ilk önce bilgi birikimi ile donatır. zengin bir kelme hazinesi olur. konuşurken sürekli, eeee, yani ,şey, efendime söyliyeyem...gibi basmakalıp sözlere başvumaz, belli bir dünya görüşü oluşur. ama taraflı ve yanlı okumamak kaydıyla. herşeyi okumalı kişi, onları özümsemeli ve sonucunda zaten doğru yolu bulur.insan psikolojisi hakkında da birşeyler öğrenir. kısaca hep'öğrenir'