kitap okumanın insana hiçbir şey katmaması

entry42 galeri2
    1.
  1. Puşkin, dostoyevski gibi isimler dışında şu genç kız edebiyatının, bestseller olmak için yazılmış kitapların gereksiz olduğu konusunda katıldığım önerme.
    2 ...
  2. 2.
  3. zamanında ipek ongun hayranı olan yazar beyanı.
    5 ...
  4. 3.
  5. kesinlikle doğrudur.başlığı açan kişi bu önermeyi doğruluyor.
    3 ...
  6. 4.
  7. sipariş üzerine kitap çıkaran instagrama atmalık popüler kültür romanlarını gördükten sonra kişinin düşüncesi olabilir, ama inanın onlar bile sana birşeyler katar.

    kitap iyidir, okumayı alışkanlık haline getirebilirsen ne mutlu sana.
    2 ...
  8. 5.
  9. 6.
  10. (bkz: sen okuma birader)

    Allah muhafaza, kelime haznene bir iki kelime neyin eklenir.
    3 ...
  11. 6.
  12. 7.
  13. Sana bir sey katmaz kardesim okuma sen.
    4 ...
  14. 8.
  15. Kısmen katıldığım önerme.

    (bkz: grinin elli tonu)

    O ne bu öyle millet alsın diye harfleri yan yana getirmiş sadece.

    Ama mesela bazı kitaplar var ki...

    (bkz: Yakup Kadri Karaosmanoğlu - Yaban)
    (bkz: George Orwell - 1984)
    1 ...
  16. 9.
  17. ortamlarda '' kitap okuyor musun? '' sorusuna '' okuyorum'' diyebilmek icin zorlama okunuyorsa doğru onermedir. aksi takdirde sevilerek, tutkuyla okunuyorsa insana faydali olduğu noktalar cok cok fazladir.
    1 ...
  18. 10.
  19. okuma amacına ve okuduğun kitaba bağlı olan durumdur. sen gidipde vampirli mampirli kitaplar okursan ve sana bi şey katmasını beklersen daha çok beklersin.
    0 ...
  20. 11.
  21. Eğer bir ülkenin halkı edebiyata, sanata ve felsefeye değer vermiyorsa o ülke bitmiştir....

    Şu an irandan çok daha kötü bir imajımız varsa dünyada bunun sebebi doğrudan bu başlıktaki boş ve dar bakış açısına sahip olmamızdandır.
    1 ...
  22. 12.
  23. Pucca, harry Potter, sherlock holmes gibi kitaplar için geçerli olsa da asla kitabın insana hiçbir şey katmadığı söylenemez. Özellikle aynı konuda farklı görüşteki yazarların kitaplarını okumak insana daha objektif bir bakış açısı kazandırır.
    2 ...
  24. 13.
  25. yanlış bir önermedir. misal kitap okumanın faydalarından biri hissettiğin ancak tanımlayamadığın duyguların, tasvir kabiliyeti yüksek insanlar tarafından (bunlar yazarlar oluyor) beyninin tanımlayabileceği şekilde yazıya dökülmesidir. bunları okurken sen de az çok " aaa evet ben de aynen böyle hissetmiştim" dersin. bu sadece işin ufak bir yönü.
    0 ...
  26. 14.
  27. yanlış bir önermedir. tam tersi kitap okumak insana çok şey katar ama okumadan bilemezsiniz tabi. mesela MEHMED UZUN okursanız iyidir ama kalkıp ELiF ŞAFAK okursanız sizden bir bok olmaz. yani öyle her kitapta okunmaz.
    0 ...
  28. 15.
  29. 16.
  30. aklında kalanlara göre değişir.
    1 ...
  31. 17.
  32. kadın programı müptelası birinin söyleyebileceği tespit.
    2 ...
  33. 18.
  34. kahraman tazeoğlu okumuş yazar beyanı.
    2 ...
  35. 19.
  36. Okuyanın kapasitesine gore degisir.
    3 ...
  37. 20.
  38. yani bu nesil artık bunu bile dedi ya.
    3 ...
  39. 21.
  40. okunulan şeye göre değişir, bazı kitapların insanları cahil bıraktığını da dönüşüyorum.

    ayrıca ne bulursan oku kafasına henüz ulaşamadım, bu toplumun okumaya yönlendirmek için acizlikten uydurduğu bir şeydir.

    ne bulursanız okumayın.
    3 ...
  41. 22.
  42. Sürekli okuyan biriyle ve okumayan biriyle ayrı ayrı bi konuş bakalım ne katmis ne katmamıs.
    2 ...
  43. 23.
  44. kitaba göre değişir. başta "kitap okumak insana bilgi katar." demek yanlıştır bence. bir film, bir dizi, bir olay, bir oyun, bir müzik vs birçok şey insana birşeyler öğretebilir. yeterki siz bu şeyler içinden size birşeyler öğretecek olanları seçin. gidip kötü çocuk, plajdaki meteor gibi kitaplar okumak yerine anlamlı bir müzik dinlemek benim açımdan daha mantıklıdır.

    ayrıca kitap okumak divizyonu geliştirir fakat aynı etkiyi alt yazılı film ve dizilerde de görebilirsiniz.
    7 ...
  45. 24.
  46. Herşeyin fazlası zararlıdır diye başlayalım öncelikle, kitap okumak uğruna sosyal hayattan vazgeçmemeli. Tabi kitap okumak bunu gerektirmiyor zaten. Kitap okumak insana mutlaka birşey katar, sadece kitap değil ne okursanız okuyun bir bilgi edinirsiniz öncelikle. Fantastik türde birşeyler okursanız hayal gücünüz gelişir. Örneğin; (bkz: zülfü Livaneli)'nin (bkz: serenad) kitabiyla yakın Türkiye tarihiyle ilgili pek gündeme gelmeyen birşeyler öğrenebilirsiniz. Ya da (bkz: jean christophe grange) kitaplarıyla bir katilin düşünce tarzı hakkında bir fikriniz olabilir. Belki de (bkz: dostoyevski) okur ve kendinizi bambaşka bir evrende Moskova sokaklarında bulabilirsiniz. Kısacası okumak sizden birşey götürmez ama tahmin edemeyeceğiniz kadar çok şey katar size.
    6 ...
© 2025 uludağ sözlük