Kendimi eksik hissetmeme sebep olan şeydir kitap okumamak. Canım sıkıldığında, canım sıkkın olduğunda en azından kafamı dağıtmak, kendimi geliştirmek adına her defasında kitap okumam lazım desem de mutsuz olduğum hiçbir dönemimde açıp kitap okuyamıyorum. Ancak sevdiğim birisi hediye ederse veya kitap oku derse okudum bu zamana kadar.
ilk tercihim her zaman aşk ve entrika barındıran kitaplardır. geeçnlerde güç mevsimi diye bir kitap edindim bu kitabı da o niyetle aldım fakat okudukça içeriği insanı çok başka şeyleri düşünmeye itiyor, mutlaka dünyadaki güç dengelerinden bir pay çıkarıyorsunuz, son zamanlarda rusyanın tarzını ve düşmanlığını gördüğüm çok yer buldum. kişisel tavsiyem süreçleri daha farklı değerlendirebilmek adına okuyun. (bkz: güç mevsimi)
Sevdiğim bir aktivite, başka türlü kafam dağılmıyor zira.
Son günlerde epey üşengeçim, ne bir yere gidesim ne de biriyle iletişime geçesim var.
Lakin kitaplarım bu konuda bana yardımcı oluyor ve işimi kolaylaştırıyor;
Zira Okudukça sahip olunan hayal gücü,hem oturduğunuz yerden farklı yerlere seyahat etmenize hem de farklı insanlar tanımanıza olanak sağlıyor.
insanın kendisi olabilmesi için yapması gereken elzem bir aktivitedir. farklı görüşleri bilmeden, anlayamadan kendi fikirlerimizi ve yönümüzü de belirleyemeyiz. herkesin konuşmadan önce okuması ve öğrenmesi dileği ile..
sorsan herkes okuduğunu söylüyor, hangi yazarları okuyorsun deyince sus pus, en sevdiğin yazar deyince de hangi kitabı sorusuna yine sus pus, zaten sorsan anne baba köyden geleli 20-30 yıl olmuş tipler kitap mı okuyacak. bırakın bu işleri.
insanların özellikle ülkemizde çalışmaktan, maddi ve manevi kaygılardan, geçim sıkıntısından, işsizlikten, çok çalışmaktan, kendisi ve ailesine zaman bile ayıramamaktan gerçekleştiremediği eylem.
eğitim öğretim hayatınız boyunca ne kadar kitap okursanız ufkunuz, kelime dağarcığınız ve hayata bakış açınız o kadar değişir ve gelişir. zaten eğer maddi ya da manevi kaygılarınız olmazsa eğitiminizi tamamladıktan sonra bu eyleme devam edebilirsiniz. fakat ne yazık ki zaman geçip iş hayatına atıldığınzda yukarıda bahsettiğim sebeplerden kitap okuma işine ara verme zorunda kalacaksınız. hem de uzun bir süre.
Nasıl ki bir kaşık yemek yemekle boy hemen uzamıyor, kilo anında artmıyor, organlar pırt diye şekillenmiyorsa,
Okunan bir kitap ile de kültür, bilgi ve dil becerisi de anında artmayacaktır.
Alınan her besinin büyümeye, sağlığa ve zekaya olan katkısı nasılsa,
okunan her kitabın da özkültüre, dile ve öngörüye olan katkısı da aynıdır kanımca.
Zaman ister; Yemek yiyip büyümek, kitap okuyup şekillenmek.
kütüphanede okumaya bayılıyorum da evde zor oluyor be hacı. anne bir yandan abi bir yandan kardeş bir yandan bir de yeğenler geldi mi al sana futbol takımı. kitap da neymiş
evdeyken sadece yalnız kaldığımda yapabildiğim aktivite. Annem beni kitap okurken görünce kızıyor o gelince test çözüyorum bakıyor ders çalışıyorum meyve getiriyor. Tamam biraz sahtekarlık yapıyoruz kabul. Ama benim beynimin çalışmaya başlaması için kitap okumam lazım çalışmayı bırakması için de kitap okumam lazım ders çalışmak çok önemli değil yani fakat anneme bunu anlatamam kadın anam benim. Romanımk test kitabının altına koyuyorum o gidince okumaya başlıyorum.