kasdedilen kitap ders kitabıysa evet gereklliktir ama yemek kitabıysa mesela hobidir.
hobi olması zorunluluk değil, severek ve kendi seçtiğini okuyabilmektir.
günlük hayat zorunluluğu dışında yapmaktan mutluluk duyduğun şeylerdir hobilerin. kitap okumak zorunluluk değildir, gereklilik de değildir. kendini geliştirmek ufkunu açmak istiyorsan mecbursundur.
bahsedilen kişinin kim olduğuna göre doğru veya yanlış önermedir.
bu konuyu anlamak için maslow'un ihtiyaçlar teorisini bilmek ve yorumlamak gerekir.
(bkz: (#8816426)/maslow teorisi)
kitap okumayı hobi olarak edinememiş insan söylemidir. bir gereklilik olarak okunan kitap insana işkence gibi gelir. başta bir gereklilik olarak okunmaya başlansa bile zaman içinde kesinlikle bir hobi halini almalıdır.
bir bakıma doğru önermedir. kitap okumanın faydası ileride çok belli oluyor. özellikle hızlı konuşmada etkisi büyüktür. gel gelelim biz millet olarak kitap okumayı sevmediğimiz için neden türkçe dil olarak geride diye sorarlar. kısa kitap bile okumaya gelmiyoruz millet olarak. ha bak şimdi gazete ve dergi falan okunuyor ama kitap ayrı be aga.
kitap okumayı hayatının alışkanlığı haline getirmiş ve bu konuda da referansları kuvvetli olan kişi için genellikle hobi olarak adlandırılır kitap okumak. fakat neyazıkki bunu birtürlü hayatına tam olarak yerleştirememiş bir kişi için hobi değildir acilen giderilmesi gereken büyük bir eksiktir. konunun biraz dışında olmakla beraber zamanla alakalı da değildir kitap okuyamama durumumuz... hatta en yoğun olduğunuz zamanlarda daha güzel okunur kitap tek sorun dikkat bozukluğudur, odaklanamamaktır buda ayrıca düzeltilmesi tedavi edilmesi gereken bir meseledir.
Kesinlikle hobidir. Belirli konularda fikir beyan edebilmek için ya da başarılı olabilmek için gerekliliktir ama bu kitap okuma eylemini bir "gereklilik" yapmaz.
Gereklilik olmadiginin bir göstergesi olduğum icin kendimle bir kez daha gurur duyuyorum doğrusu. Bakın ben kitap okumuyorum ama genel kültürum tavan yaptı zeka farkı bunlar evlat.
hem gereklilik hem hobidir. kitap bazen kültür katar bazen rahatlama sağlar, huzur verir. hiç okumamak boşluktur ama. bunu sadece okuyan hissedebilir. daha önce kitap okumamış insan bu boşluğun farkında olamaz.
doğrudur. hatta, boş zamanlarında ne yapıyorsun sorusuna "kitap okuyorum" diyenlere de kıl oluyorum. kitap okumak boş zaman eylemi değildir kanaatimce. işinden gücünden, kitap okumandan geri kalan zamanlar boş zamandır. televizyon boş zamanda izlenir.