Bu sıradan tanımdan sonra gelelim roman hikaye türü kitapların faydasına: Kitap ille didaktik bir araç olarak kabul edilmemeli; bunun için ansiklopediler ve referans kitaplar var.
Roman da olsa hikaye de olsa kitap okumak, kişinin kendisini ifade etme gücünü geliştirir; çevresini, yaşadığı ortamları, ilişki halinde oluğu insanları çok daha iyi tahlil ederek insan psikolojisi üzerine, buradan yola çıkarak toplumsal olgulara dair fikirlere varmasını sağlar. En güzeli, kendini tanıyabilir. Yazı dili çok kuvvetlenir, gitmediği yerleri görüp, tatmadığı duyguları hissedebilir. Sorgulama yeteneği, ille tarih kitaplarıyla kazanılmaz, kişi önce kendini, sonra etrafını sonra dünyayı en nihayetinde de evrensel gerçekleri sorgulamaya başlar. Dostoyevski romanları, Rusya'nın tarihini anlatan kara kuru kitaplardan çok daha faydalıdır kanımca çünkü insan ruhunu da işin içine katar, sayıların ve tarihlerin ötesine geçer.
Eğer roman hikaye kötü bir şey olsa bugün dünyayı şekillendiren yazarların çoğu katıksız saf romancı yazarlar olmazdı. Yani bu basmakalıp faydalar daha ilk başta akla gelenler.
Okuyun arkadaşlar isterseniz sadece roman okuyun. Zaten okuma alışkanlığını kazandıkça diler alanlara da kanat açacaksınız.
çok satanları didikleyip seçen hiç satmayanları kucaklayıp eve taşıyan ve dinginliğe ulaşabilmek için sayfalar arasında kaybolan kişidir. aslen çocukken atlanılmış bir dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu vakasıdır. özel bir insandır, huzuru sayfalarda bulur karakterlerde coşar falan.
bazen "en çok satanlar" veya "en çok okunanlar" kategorilerinden birini bazen de ünlü bir yazarın kitabını alarak kalabalık ortamlarda ve sosyal medyada kitap okuduğunu göstermeye çalışan insandır.
Her ay d&r a gidip çok okunanlar bölümünden kitap satın alıpta edebiyat kasmayı bırakması istenilen insandır. A bir de unutmadan okumadan önce resmi çekilir ve instagrama atılır. Tebrikler artık bir kitap kurdusunuz.