Macit Gökberk'in "değişen dünya değişen dil"kitabından sorumlu olduğum,yarın gireceğim sınav.zira geçen sene aldığım not bir elin parmaklarını geçmez.
(bkz: ciddiyim)
(bkz: abartı yok)
(bkz: 05)
kitap ve süreli(süreğen) yayın haricindeki tüm yayınların dışında kalan kaynaklardır.
bunların içinde resim, fotoğraf, video kaset, cd, dvd, v.b.
öğrenme konusundaki büyük etkileri bugün dünyanın bir çok yerinde birçok kişi tarafından test edilerek onaylanmıştır. insanın görerek öğrendiklerini akılda tutma becerisi %84 civarında iken işiterek öğrendiklerini akılda tutma becerisi %11'lerdedir. uzun sireli hafızada kalma konusu ise gene aynı şekildedir. görerek öğrenilen bilgiler ya da herhangibir şeyin hafızada kalması hususunda %70 lerde iken işiterek öğrenilenin oranı %6 lara düşmektedir.
burdan çıkaracağımız ders şudur;
"kitapdışı belgelerin özellikle görsel olanlarının kütüphane ve bilgi ve belge merkezlerindeki varlığı hem bilginin çabuk öğrenilmesini hem de uzun süre unutulmamasını sağlamaktadır. ayrca kitapdığı belgeler çok fazla bilgilerin çok küçük ortamlarda saklanması açısından da kütüphaneler için avantajdır. ayrıca bedensel, ya da zihinsel engelliler için yapılan özel bölümler ya da hazırlanan imkanlar sayesinde toplum içindeki ayrı ya da uzak duran insanlar kaynaştırılmışolur. "