bu sınavlar formüllerin verlldiği sınavlara çok benzerler. öğrencinin formül yazarak alabileceği 3 5 puan bu şekilde önlenmiş olur ve öğrenciye al sana sınav erkeksen geç tarzı bi yaptırım uygulanır.
nasılsa bir sike yaramayacağı için hiç defter kitap açmadığım sınavlardır.hoca defterden soracak kadar salak ve defteri açmaya izin verecek.adam belli döşemiş en baba soruları ve yüzünde "karıştırın defterleri kitapları tarrak bulursunuz "tarzında bir pis sırıtmayla volta atarken defter kitap kurcalayarak bünye zamanın nasıl geçtiğini anlamaz, tek soru bulamadan ve haliyle çözemeden mal gibi kağıdını teslim eder.kanmayalım efendim bu tuzaklara.
- hoca dersin kitabını sattırmak ister. vizede neredeyse bütün soruları kitaptan sorar. finale gelirken 40-50ytllik kitaplar bütün öğrenciler tarafından alınır. bu sefer neredeyse hiç bir soruyu kitaptan sormaz. ikinci sene gelir. hoca kitabının yeni baskısını piyasaya sürer. vizede yeni baskıda olup eski baskıda olmayan soruları sorar. finale gelirken 50-60ytllik * kitaplar alınır. yine kitaptan bir soru çıkmaz. *
(bkz: lineer cebir)
(bkz: analitik geometri)
- hoca şeker diye tabir edilen hocalardandır. herkes geçsin diye serbest bırakır notları. güle oynaya geçilir dersten.
(bkz: kinematik)
(bkz: tensör cebiri)
(bkz: lie grupları)
koca sene sadece 1 problemi işledik derste, daha sonra tek bir sınav yapacağını söyledi hoca ve soru aynıydi evet o yaptığımız problemdi soru, kitap açıktı. 100 kişinin 80 kişisi kaldı.
kitap defter kapali olsa daha kolay olacak olan sinavdir. sanki egitim sistemimizde bize bilgiyi kendimize gore yorumlamak ogretilmistirde, defterini kitabini acaraktan, ozgun bir sinav yaparlar. hicte ozgun olmayan sonuclarin alinabildigi sinavlardir. bir de bunlar kitap defter acik diye, surece kisaltilan sinavlardir. ya birahhh yaa, t-allla, alla.
Sınava sınavda çalışılabilen, ortalaması taban yapan tembellerin favori sınavlarıdır.
herkesin hemen hemen eşit şartta yarışması da bu sınavın başka bir güzide özelliğidir.
genelde üniversitelerde görülen olaydır. hoca sınavda kitap serbest der. maksatı satılmayan kendi çıkardığı kitabı satmaktır. sınav gününe kadar kimse kitap almaz ancak sınav günü tıpış tıptş herkes gider alır o kitabı. hocada stokları eritir. rahatlar.
ayrıca bu tür sınavlarda sınav esnasında kitap alış verişide yasaktır nedense...
peki işe yarar mı o kitap sınavda? genelde yaramaz. cunku hoca 40 dakkaya 40 soruluk test hazırlamıştır sınav için. hangi soruyu acıpta bakacan süre bitmeden...
sonuc olarak öğenci hep kazandığını sanar ama hep kaybedendir her acıdan. kazanan ise tilki hocadır.
sınav sonuna kadar sorularla benzeşen çözümlerin kitaptan kopyalanarak karalamaca, içten gelmece sınav kağıdına aktarıldığı, tüm çabaların sonuçsuz kalacağı asikar sınavlardır. Burada önemli olan boşa kulaç sallandığı bilindiği halde fazla efor harcamamaktır, ne gerek var canım...*
en beter sınavlardır. zaten defter kitap açıksa bi işkileneceksin. ne zaman hayrımıza iş yapmış bu adamlar diye durup düşüneceksin. he bir de bu durum rahatlık verir ki insana aman ha. notların açık olmasının verdiği güvenle birşeye bakmaz,sınavda sayfa karıştırırsın. sonuç: fail fail!
dersten kalacağınızı belli eden sınavlardır. profesörleriniz, doçentleriniz hatta ve hatta araştırma görevlileriniz el ele verip hayal güçlerinin sınırlarını zorlamışlar ve ortaya kendi aralarında sınav diye tabir edebilecekleri bir şey yaratmışlardır. sınav değildir o kanmayın sakın. pek bir şeyler yapabilmeyi de ümit etmeyin.
kitap açık diye sevinen ve doğal olarak kitap yüzünü açmayan öğrenci, 60 dakikaya 15 klasik soru verildiğinden habersizdir. hoca soru kağıdının üstüne de yazmıştır 'kısa kestirme cevaplar kabul edilmeyecektir.' diye. cevaplarda kitapta yoktur genelde. yazıktır öğrenciye.