kitabı filminden kat kat güzeldir yavşaklığı

entry20 galeri0
    19.
  1. 18.
  2. kitap okumaktan bi haber yavşakların yavşaklığı kadar yoktur. ne filmler var kitaba küfreder gibi çekmişler. niye illa birilerini bok atma derdindesiniz anlamıyorum ki adam kitabı filmden daha çok beğeniyodur bu kadar basit, derdiniz ne?
    0 ...
  3. 17.
  4. yavşaklık falan değildir. 'amaan neden kitabını okuyayım filmi var ya, açar onu izlerim.' zihniyetindeki insanların bok attığıdır.
    1 ...
  5. 16.
  6. harry potter serisininde kesinlikle geçerli olan durumdur. kitaptaki o ince ayrıntıları, kusursuz betimlemeleri, olağanüstü hayal gücünü 2 saatlik filme sığdırmak imkansızdır zira. işte bundan dolayı serinin son kitabı 2 bölüm halinde yayınlanacaktır. dolayısıyla bazı kitaplar için söylenebilir bu söz.
    1 ...
  7. 15.
  8. "çok okuyorum, alayınızı hoplatırım, dağılın" şeklinde haykıran ve okuyunca dünyayı yarattığını zanneden boş beleş insanların bit yavrusu olmasıdır. ben okumuyorum, alayınızı da hoplatırım.

    (bkz: dağılın şimdi)
    (bkz: yavşağım yavşaksın yavşak)
    0 ...
  9. 14.
  10. kitap okumayı sevmeyen yavşakların söylemidir. yazılı olan her şey beyaz perdeye olduğu gibi aktarılamıyor ve hayal dünyanızda oluşturduğunuz o kurguları filmde tamamen eksik bir biçimde gördüğünüzde hayal kırıklığına uğramanız kaçınılmaz oluyor. öyle güzel betimlemeler yapıyorlar ki yazarlar * o anı, olay yerini, kişileri falan bir film izlermişcesine canlandırabiliyorsunuz kafanızda. unutmayın en güzel film senaryoyu okurken * hayalinizde canlandırdığınız filmdir.
    1 ...
  11. 13.
  12. yazılanları kendi hayalinde canlandırmak ayrı bi zevktir. yavşaklık değildir. kitabını okumadan amaan filmini izlerim' mantığını yürütenlerin yavşaklığıdır bu laf.
    1 ...
  13. 12.
  14. bahsi gectigi üzere monte kristo kontu en iyi örneklerden biridir.kitapla film neredeyse alakasız.bence yavşaklık yönetmendedir.
    1 ...
  15. 11.
  16. yavşaklık değildir. bir kitapta verilen duygu, okuyucuya aktarılan hisler asla bir filmde seyirciye ulaşmaz. ayrıca dört yüz sayfalık bir kitabın içindeki bütün olayların, heyecanların, duyguların, sebep ve sonuçların iki saatlik bir filmin içinde tam olarak anlatılması mümkün değildir. bu yüzden kitaptan uyarlanmış filmler, kitaptan vasattır.
    1 ...
  17. 10.
  18. yavşaklık değil, gerçektir. dünya üzerindeki hiç bir sinema tekniği,romanı okuyan insanın kafasında yarattığı dünyayı yaratamaz, yaratamayacaktır da. sadece söz konusu eserin farklı bir yanını ele alarak ordan yola çıkarsa ayrı bir kaliteye ulaşabilir. the shining gibi.
    0 ...
  19. 9.
  20. alacakaranlık serisi için fazlasıyla geçerli önermedir. tam tersine de rastlanmaktadır. (bkz: memoirs of a geisha)
    1 ...
  21. 8.
  22. zira insanlar anlatılanlara kendi beyinlerinde can vermeye üşeniyorlarsa doğrudur. fakat kendi dünyanı yaratmak varken hazır olana göz yorana neden konulsun ki.
    0 ...
  23. 8.
  24. her ikisi de farklı bir anlatım biçimidir. yavşaklıkla alakası yoktur.
    1 ...
  25. 7.
  26. aynı temaya daha çok zaman harcama meraklılarının uydurduğu.
    0 ...
  27. 6.
  28. içinde bulunduğum yavşaklıktır.ayrıca bu önerme kitap okumayan uludağ sözlük yazarının yavşaklığı da olabilir.
    2 ...
  29. 5.
  30. siz buna yavşaklık diyorsanız ben yavşağım lan, hiç bir film kitabından daha iyi değildir. bir şeyler eklenir bir şeyler çıkartılır renkli olsun diye yeni karakterler katılır. birebir kurduğunla ya da en azından yazılanla örtüşen film var mı da bunu yazıyosun.
    saçma sapan başlık açmayın lan filmi olan tüm kitapları okudunuz da mı konuşuyosunuz hayal gücünüzü kurgunuzu çalmışlar sizin dedirten saçma varsayımdır.
    2 ...
  31. 4.
  32. her kitap filminden güzeldir. bir kere bile kitabını okumadan filmine güzel diyenler yavşaklıkda eline su dökülemeyen kişiliklerdir.
    1 ...
  33. 3.
  34. 2.
  35. ekşi sözlük elitçilerinin* yaptığı yavşaklıktır.
    2 ...
  36. 1.
  37. kesinlikle bir ekşi sözlük yavşaklığıdır. hayal kurarak steven spielberg'in falan eline verir bu aptallar. amaç; 'ben kültür fışkırtıyorum' demek.
    8 ...
© 2025 uludağ sözlük