kismet bufesi

entry4 galeri0
    4.
  1. şöyle söylüyor karasu kitabın girişinde: "bir arkadaşım, kitaba, "göz yazıları" anlamına gelecek bir alt başlık bulmamı önerdi. arkadaşım bu önerisinde haklı: yazılar, özellikle görsel'e, görsel niteliğe dayanıyor, yaslanıyor. yola çıkış noktaları, gerçek ya da kurmaca resimler, iki anlamıyla 'görüntüler'..."

    resim'den, fotoğraftan öykü çıkarma tekniğinin en etkiliyici metinlerinden biri. aynı tekniği başarıyla kullanan bir diğer yazar için (bkz: tomris uyar) (bkz: yaz düşleri düş kışları)
    1 ...
  2. 3.
  3. 'çapavulun çattığı çaparız, erol akyavaş ın bir resmi üzerine metin' ve çeşitlemeli korku yorucu fakat sarsıcı bölümlerdir.

    (bkz: erol akyavaş)
    2 ...
  4. 2.
  5. kitaptan arka kapak yazısı

    "Önceleri, bildiklerini, günün birinde resim yapacağını düşünmeden görüp öğrendiklerini çizmişti.

    "işin, eksiksiz bir at, bir boğa çizmek olduğunu düşünmüş, kaç kez, duvardan çıkıveren, yanına gelen hayvanlarla koşmuştu düşünde.

    Sonra bakmanın yetmediğini öğrenmiş, kovalayanlarla kovalananların (ister insan, ister hayvan olsun) bağırmasına, böğürmesine kulak vermek, bu seslere, bu ölülere eliyle, gözü kulağıyla dokunmak, koşanlarla birlikte terlemek, yara alanlarla birlikte kanamak gerektiğini anlamış, bu sesleri, bu terleri kanları eklemişti yaptığı resimlere.


    "Daha sonra bunların da yetmediğini öğrenmişti."

    Bilge Karasu
    3 ...
  6. 1.
  7. bilge karasu'dan en az diğer kitapları kadar geceye ve neme batmış, deneysel bir 'oldurmaya çalışmalar' kitabı.
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük