yarrak kürek mühendisliklerden biridir. Tabii ki her dalda uzmanlaşma olması lazım, lakin Makineciler için ne derler 2 yıl daha okusun doktor olsun, işte 1 yıl daha okusunlar kimya mühendisi olsunlar. bunun için 4 yıla ne gerek var? var da abartmaya gerek yok mesleği.
not: Makine mühendisi değilim, Gemi inşaatı ve makinecisiyim 1-1.5 yıllık eğitimle makineci gemi inşaatçı da olur.
dünyadaki en önemli mühendislik dalıdır. en temel mühendislik dalıdır. türkiyede değeri pek anlaşılamamıştır. akademik kariyer yapılabilecek en güzel alanları bünyesinde bulundurur.
okumanın ayrı, millete açıklamanın ayrı dert olduğu, adı 4 yıllık olduğu halde yaşattığı stresle ömürden en az 8 yıl alan bölüm. ha buna rağmen seviyorum o ayrı.***
zor bitirirsin mezun olup iş aramaya başladığında nasıl iyi biriş çıkmaz diye kafanı duvarlara vurur bi taraftan da hükümete küfür edersin, ufak patron şirketlerinde çalışırsın ruhsal dengenide bozarsın.
Otur kpss çalış.
beni de bünyesine katan oluşumdur.bölümde zevkli yanları yok değildir ancak sıkıntılı yanları da epeycedir.yan binalardaki inşaat,bilgisayar,makine vs gibi erkek öğrenci sayısı fazla olan mühendislik bölümlerince "aga bana kız arkadaş ayarlasana" tarzi cümlelerinin öğrencileridir çoğunlukla.mühendislik söz konusu olunca her mühendis gibi calculus mağduru olmuşlardır."mezun olunca napcan sabun mu yapcan.?" ve "şimdi siz kimyager oluyorsunuz mezun olunca değil mi.?" sorularını duymaya alışkın ancak her duyduklarında da sanki ilk defa duyuyormuşcasına kızmaya meyilli öğrenci topluluğudur.
Kökeni petrol endüstrisine dayanır, ham petrolün işlenmesi ve geniş çapta ve çeşitlilikte üretim yapan rafinerilerin sayısının artmasıyla, bu tesislerin dizaynını yapıp verimliliğini artıracak kimya da bilen mühendislere ihtiyaç hasıl olmuştur. ilk olarak MIT de açılan bölüm hala course x adıyla anılmaktadır. Kimya mühendisliğinin ayrı bir mühendislik dalı olarak benimsenmesi ve kimyacılardan da ayrılması için en büyük çabayı George Davis harcamıştır, mesleğin babası diyebiliriz.
Bugün herhangi bir tür kimyasal olayın gerçekleştiği tesisin plan proje safhasından başlayıp dizaynına daha sonra yönetimine ve ekonomisine kadar herşeyiyle ilgilenmek kimya mühendislerinin işidir.
Kısacası pozitif bilimlere hakimiyet,dizayn-tasarım-yetenek,programlama bilgisi,yabancı dil,ekonomi bilgisi kimya mühendisinin olmazsa olmazlarıdır..
Lütfen kimyacılarla karıştırmayınız,onların da çok saygı duyduğumuz bir işleri var,kendileri bilim insanları olurlar,bizse onların keşfettikleri şeylerin en verimli kullanımı geniş çapta üretimi ve piyasasıyla ilgileniriz.
*geride bıraktığım iki yıl boyunca kan kusturtan, yok ödevmiş, yok projeymiş, yok chemical plant'miş, yok rapormuş insanların annesini ağlatan, geleceği her zaman var olan meslek. ingilizce okunması makbuldür ve yanında mutlaka almanca gerekmektedir. eğer lab.larla dolayısıyla kimyasallarla haşır neşirseniz her an bi tarafıma bişey olacak korkusuyla elleriniz titreyerek deneyleri yaparsınız. korkutur bir yandan da şaşırtır.. böyle bir bölüm işte **