kimya mühendisliği

entry67 galeri3
    42.
  1. hayatı zehir eden 3.sınıfta bile insana "şimdi şu kapıdan defolup gitsem ne olur ki lan?!" dedirten (ama götünün yemediği) bölümdür.
    1 ...
  2. 41.
  3. Tercih edilir mi? evet edilir. Ama dikkat etmeniz gereken bazı hususlar var.
    1-Kimyayı çok seviyorum hadi kimya mühendisi olayım ben derseniz hayal kırıklığına uğrarsınız. bu bölüm size asla pure kimya öğretmez. işler kimya üzerinden yürür. çok iyi kimya bilmenize gerek yok ama kimyada ne kadar çok gelişim gösterirseniz sizin için o kadar faydası olur.
    2-Yatarak okumak istiyorsanız kimya mühendisliğini de ve diğer mühendislik bölümlerini de kafanızdan çıkarın.
    3-Bölüm zor mu? evet zor. zor lakin normal bir düzeyde çalışarak ortalama bir öğrenci olabilirsiniz.
    4-iş imkanı nasıl? iş imkanı var. kimya mühendisinin çalışma yelpazesi gayet geniş fakat ülkemiz şartlarında biraz daralıyor bu.
    eğer kendinizi mezun olana kadar iyi bir şekilde geliştirirseniz iş bulursunuz merak etmeyin.
    5-öğrenci oranlarına bakıldığında bayanların büyük bir üstünlüğü var bölümde. sanırım diğer mühendisliklere göre bayanlara daha uygun gözüyle bakılıyor ama üzülerek söylüyorum ki bu yanlış bir bakış açısı. çalışma koşulları ortama bağlı olmakla değişse de genel olarak ağır.
    6-mühendis olmak isteyip matematikle aranız yoksa bana kalırsa seçmeyin çünkü mühendislik çoğunlukla matematik demektir.
    1 ...
  4. 40.
  5. ne bilim inek gibi birşey kimya nedir git uyuşturucu üret.
    0 ...
  6. 39.
  7. Bilgilendirilmek istediğim mühendisliktir. Ankara üniversitesi tutuyor. Kafam karışık.
    1 ...
  8. 38.
  9. uyuşturu yapmayan mühendisliktir.gözünüzü seviyim bak.
    2 ...
  10. 37.
  11. kimyacıların oldukları ortamlarda mühendis yanlarını vurguladıkları, diğer mühendislerin bulundukları ortamlarda kimyadan dem vurdukları, ortamda her ikisinin bulunduğu durumlarda ise politikadan konuştukları söylenir.

    şaka bir yana tercih etmeyi düşünen arkadaşlar kesinlikle dershanelerden, oradan, buradan birilerinin yönlendirmesi ile hareket etmesinler. Bu mesleği icra eden en az iki, üç kimya mühendisine danışsınlar. kimya mühendisliğinin ders içeriği, bitirdikten sonra nerelerde hangi ücretlerle ne şartlarda çalışacakları, çalışma alanları ve kamu sektöründeki alımları gibi konular önemlidir eğer kimya mühendisliği çocukluktan beri hayalini kurduğunuz bölüm değil ise ki bence öyle de olsa iki kere düşünün derim, verdiğiniz emeğin karşılığını alamama durumuyla karşılaşmamak adına ciddi araştırma yapmanızda fayda var.

    meraklısına bir kaç bilgi vermeden geçmeyelim: kimya mühendisliğinin esas çalışma alanı proses tasarımıdır. yani fabrika tasarımıdır. laboratuvarda belli bir şekilde sentezlenmiş bir ürün olduğunu varsayalım. şimdi bu üründen düzenli olarak tonlarca üretmek isteniyorsa, kimya mühendisliğinin çalışma alanı içine giriyoruz demektir. ham maddeden ürün elde etmede hangi ekipmanların yer alacağını belirlemek ve boyutlarını hesaplamak kimya mühendisinin ana görevidir. bunun yanısıra ısı değiştirici, reaktör (tepkime tankı diyebiliriz, kasmaya gerek yok), kazan, kompresör, pompa, kristalizatör...vb ekipmanların sadece birinin tasarımının hesaplamasının yapılabileceği gibi hali hazırda çalışan bir fabrikada sağlıklı bir üretimin devamını sağlamakta kimya mühendislerinin görevleri arasındadır. üretimin ekonomikliğinin gerekliğinin de altını çizelim. Nano teknoloji alanında da çalışmalar yapanlar var.
    0 ...
  12. 36.
  13. mezunları ne yapar merak ettiğimdir.bilgilendiren olursa çok şukela olur.
    2 ...
  14. 35.
  15. 120 kişilik bölümden 4 mezun verir.
    Sinava giren 278 kisiden 17si geçer.
    Bu bölüme özel sinavlarda kullanmalık amfi yaptırılır.
    Oyle bir bölüm.
    Ha birde Kpss den oldukça yüksek almak gerekir atanabilmek için. Özel sektör genelde arkanın sağlamlığına bakar zaten.
    2 ...
  16. 34.
  17. satış veya pazarlama ile zerre alakası olmadığından, bu tarz işleri yapmak istemeyenlerin endişe etmemesi gereken bölüm. bu bölüm mezunları üretimden anlar, satmak veya pazarlamaktan değil, adı üstünde bir kere, mühendis. tabii çok özel yetenekler varsa işler değişebilir.
    0 ...
  18. 33.
  19. on adet kızdan sekizinin okuduğu bölüm.
    2 ...
  20. 32.
  21. 25 yasinda bile oturup test cozmeni saglayacak bolumdur. malum kpss. git acikogretim oku hemsirelik oku ya da hic okuma suan benim bulundugum durumdan daha kotu olamaz...
    1 ...
  22. 31.
  23. her dönemi ayrı bir zor ayrı bir sıkıntı olan bölüm.

    evet her dönemin başında aaa bu kadarını da yapamam artık diye hayıflanabileceğiniz, geleceğinize endişe ile bakmanın verdiği şevkle hayattan soğuyabileceğiniz bölüm...

    ne yalan söyleyim ilk bu bölümü kazandığımd ayaklarım yere basmıyordu. o kadar mutluydum ki kazandım diye. çünkü liseden beri gelen bi kimya yeteneğim vardı. zaten lisedeki hocam bunu farketmiş, özel olrak benimle ilgilenmişti. bu yüzden kimya mühendisliği beni çok mutlu etmişti.

    hey gidi günler hey nerden bileyim bu kadar sıkıntı çekeceğimi kimyadan nefret edeceğimi?

    hoş ortalamam çok iyi ama şimdilik. bu ikinci dönem zorluyor beni. bakalım ne yapacağız...
    1 ...
  24. 30.
  25. 2004 yılındaki istatistiki veriler şöyleydi. Türkiye'deki kimya mühendisi sayısı : 45.0000 - Türkiye'deki kimya mühendisi ihtiyacı : 8.000... O zamandan bu zamana epeyce bir mezunda geldiğine göre kesinlikle tercih edilmemesi gereken bir mühendislik türü. Mezunları genelde pazarlama ile uğraşıyorlar. Boşuna kafa patlatmaya gerek yok.
    3 ...
  26. 29.
  27. mezuniyetten sonra iş bulma olasılığı neredeyse bir kimyagerle aynıdır bu bölümün mezunları için. tabii şu zaman için geçerlidir bu tespit. zira türkiye'de kimyanın ve kimyacının önü açık. talep artacak. ama tabii ne diyoruz? manyak değilseniz kimya veya kimya mühendisliği bölümlerine girmeyiniz.
    2 ...
  28. 28.
  29. 27.
  30. 1970'li yıllarda yüksek olan popülerliğini, endüstri ve elektronik mühendisliğine bırakmış mühendislik dalı. tekstil ve gıda mühendisliği, bu bilimin hırkasından çıkmıştır. okuması bir hayli zor ama "bitirince, sabun mu yapcan lem?" sorularına muhatap olmak daha da zordur.
    2 ...
  31. 26.
  32. kimya mühendisliği plastik, cam, besin, çimento, petrokimya,tekstil,boya, ilaç vs gibi birçok sektörü içine alan bir mühendisliktir. bu kadar geniş bir alan olunca çoğundan doğal olarak hiçbirşey bilmeyerek mezun olursunuz. okuldayken resme hep uzaktan bakarsınız ve ancak çalışma hayatında yaptığınız işi öğrenirsiniz. örneğin seçmeli derslerde gıda ya da polimer seçerseniz diğerinden birşey bilmeden mezun olabilirsiniz.size tavsiyem alabildiğiniz kadar seçmeli ders alın. yaptığı işleri bir tek kendileri yapabilen mühendislerden değildir (ör: elektronik, inşaat) daha çok makine gibi ortalarda dolanan ve prosesin devamlılığını sağlamaya çalışan ve aldığı onca dersin hiçbirini kullanmayan mühendislerdendir. üniversitede reaktör tasarımı yaparlar, proses tasarımı yaparlar, destilasyon kolonu dizayn ederler ama gerçekte bunların hiçbirini kullanmazlar zira bu dersler akademiktir ve zaten piyasada hepsi satın alınarak kullanılır.öyle fabrikaya yeni bir reaktör lazım sen bize dizayn et de gidip sanayide yaptıralım gibi bir durum yoktur. gerçekte ham maddeyi makinenin bir ucundan verirsiniz öbür ucundan mamül olarak alırsınız.sizin göreviniz üretim sürecini yönetmek ve makinelerin arıza yapmamasını sağlamaktır. arge de neyle uğraştıklarını bilemem konusuna göre değişir.ancak öyle mass transfer, heat transfer, chemical reaction engineering gibi egzotik derslerle uğraşmadıkları kesin.kişisel görüşüme göre mühendislik dersleri bir işinize yaramaz onun yerine kimya derslerine (analitik, fizikokimya) ve piyada işe yarayacak seçmeli derslere önem verin işin pratiği bunlardır ve sizden kimya bilmeniz beklenir.
    3 ...
  33. 25.
  34. zevkle okuduğum bölümdür. her mühendislikten az az alır. bir diger ismi joker mühendisliktir. türkiyede degeri bilinmez normaldir, amerikada en çok para yapan mühendislik dalıdır. hee bir de endüstri mühendisliği için makine mühendisliğine benzer derler. bir tane ortak dersleri yoktur. kimya ve makinanın ortak derslerinden bazıları: kütle aktarımı, ısı aktarımı, diferansiyel denklemler, matematiksel modelleme, termodinamik, malzeme bilgisi v. s ...
    7 ...
  35. 24.
  36. 23.
  37. Hayatı anlamlandıran, gözleri ışıldatan, zekanı kullandığını hissettiren, yediğin giydiğin doğadaki her şeye farklı gözle baktıran bölüm.
    2 ...
  38. 22.
  39. lise mezunu, mesleği olmayan insan kalmamasına yardımcı olan bölümdür.

    (bkz: çalıştım, başardım len)
    2 ...
  40. 21.
  41. annemin mesleği. hayatınızın geri kalanında daha zeki olmanızı ve daha geç bunamanızı sağlar, emin olun. yaşadım, biliyorum.
    bir insan 45 yaşından sonra bütün kimya ve matematik konularını hatırlayabilir mi? eğer kimya mühendisliği okumanız sayesinde yüksek matematik okuduysanız hatırlarsınız.
    5 ...
  42. 20.
  43. en kapsamlı mühendislik türüdür. 1970 ve 1980 döneminde ülkede en çok revaçta olan mühendislik türü olması sebebiyle o dönemde lisans eğitimi alacak adayların en iyi kesimi bu mühendislik dalına yönlenmiştir ancak şuanda birçok dalı kendisinden ayrılan günümüz kimya mühendisliği bölümleri eskiye göre popülerliğini yitirmiş, bunun sonucu olarak eskiye oranla daha alt seviyede öğrenciler kimya mühendisliğini tercih etmektedirler. hem bu sebepten hem de mühendislikte tecrübenin önemi çok büyük olduğundan şirketler yeni mezun kimya mühendisine pek sıcak davranmazlar, tabii ki istisnalarıyla beraber, eğer odtülü iseniz durumlar biraz değişiyor.

    (bkz: odtü kimya mühendisliği)
    2 ...
  44. 19.
  45. kendilerine kimyager denilince sinirden deliye dönen ve kimyager ile kimya mühendisleri arasındaki 1000 farkı anlatmakla karşısındakini en sonunda onlara kimyager demeye tövbe ettiren meslek grubudur.
    0 ...
  46. 18.
  47. organik kimya dersi geçildiğinde malibu açtıran bölüm.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük