Çünkü Ortadoğu insanı üstüne vazife olmayan herşeye karışır. Çünkü Ortadoğulu sorular sorarak insanların özeline girer. Eğer siz cevaplae verirseniz bu cevaplar aleyhinize dedikodu olarak döner.
Onun için aklı başında birçok insan kimseye tahammül edemez. Çünkü buralarda aklı başında insana rastlanılmaz.
Karşındakinden saygı görmeyeceğini bilerek nasıl zorla iletişime geçebilirsinki?
Bir zamanlar şöyle ya da böyle dinleyebildiğim saçma insanlara dayanamıyorum meselâ.
Zırvaları, atıp tutmalarî, boş beleş muhabbetleri, acınası egoları...vs
En çok da aptallara hiç toleransım kalmadı.
Kendimi zorlamıyorum, ya konuyu kapat diye gürlüyorum ya da kalkıp gidiyorum.
Hiiiç uğraşamam artık.
Yeter ulen! Ömrümü yediniz!
Ara ara gelen durum. Espriyle söylenen sözlere, halimin vaktimin sorulmasına, yüzüme bakılmasına, gülümsenmesine hiçbir şeye tahammülüm yok ve beni kendiyle konuşmak zorunda hissettiren insanlar biraz daha üzerime gelirlerse biliyorum ki nefes alamamaya başlayacağım. Bu konuyu doktoruma anlattım ama o zaman bu kadar ağır değildi. Bildiğin nefes alamıyorum insanlar üzerime geldiğinde. Kaçmaktan yoruldum. Gülümsemekten yoruldum. Yorulmaktan yoruldum.
Tahammül edemiyorum.
uzun zaman boyunca aşırı sabırlı davranıp belli bir noktadan sonra en küçük bir harekete bile tahammül edemeyip insanlarla iletişim kurmamaya çalışmakla, o insandan aşırı derecede soğumakla vuku bulan olay.
Psikiyatrlara göre tahammülsüzlük hastalığıdır. Türkiye'de birçok insanda mevcuttur. Toplu taşıma araçlarında vb. ortamlarda tatsızlık olması, tartışmalar, , işyerlerindeki stres vb. durumlar bundan kaynaklanır.
basit ruhlu insanların harcıdır. hemen her istediğinin olmasını, yapılmasını ister. her zaman insanlarla çatışma halindedir ve sorun çıkaran kişidir. toplum içerisinde insanlarla olan iletişimi veya iletişimsizliği hemen göze çarpar. yatkınlığı ve uyumu yoktur.
insanları idare etmek ise bir sanattır ve çok zor bir uğraştır. tahammül edebilmek kişinin yeteneğiyle, sabrıyla aklıyla alakalıdır. kim birini veya birilerini idare edebiliyorsa bu, onun aklından ve zekasından ileri gelir. tahammül miktarınca da o ilişki veya o organizasyon uzun ömürlü ve sağlıklı olur.
boşuna dememişler sabır her kişinin değil er kişinin işidir diye .
neredeyse son 6 ay içerisinde belli aralıklarla yaşadığım durum, insanlardan kaçma fırsatı bile olmuyor ki bunu atlatalım okulda birileri gelir bişey der eve gidersin o da olmaz falan bunu atlatabilmek için bir süre yalnızlık şart.
arada herkesin yaşadığı şeydir ama asla "kimse" olamaz bu.
en azından annesini arar insan bazı zamanlarda daha çok, o her zaman tahammül edilebilecek biridir çünkü.
bırakın sizi, o size tahammül eder esasında.
o kimse kendisi değil ise bir süre kaçarak kurtulunabilecek durumdur.
kendine de tahammül edemiyorsan, kendinden kaçmakla olmaz artık yüzleşme vakti gelmiş demektir.