görmeyen tiptir.* yolda yürüyorsa sadece yürüyordur, etrafındaki hiç bişeye dikkat etmiyordur, yanından geçseniz bile fark etmeyebilir sizi. Uzağı göremiyorda olabiir en kısa sürede göz doktoruna gitmesi gerekir. **
abi en anlayamadığım şeylerden biri selam vermiyorsun diyelim sanki ana bacı gitmiş gibi bakarlar. belki seni görmek istememe rağmen aynı ortamdayız, bir yakınlığımız yok babacım, seninle bir kere adam akıllı muhabbet etmemişiz belki güvenmiyorum abi sana vermem selam sen de sikine takmazsın olur biter. nedir bu mecbur tutulma hali amk yeter.
Selam denilen iletişimin gereksizliği öncelikle vakit ve dikkat kaybına yol açmasından. Örneğin sabah işe giden bir adam düşünün her sabah gördüğü ve sadece selamlaştığı bir adam yüzünden 1 sn kaybedecek ortalama 30 yıl çalışıp yılda 200 sn. buna harcadığını düşünelim. 30 yılda 6000 sn.
Bazen vurguyu uzatmak adına "selamsız köyünün, selamsız bando takımının, selamsız mızıkacısı" diye hitap edilerek tavrı yüzüne net bir şekilde vurulan tiptir.
Selam vermek, uygarlık ve nezaketi simgeler.
Kimseye selam vermeyen insan, geleceğin selam alamayan kişisi olacaktır. Yalnızlık, emin ve büyük adımlarla, O' na ilerlemektedir.
asosyalitesine küfür etmek istediğim ama bir yöndende kafasına esmeyen ortamlarda bulunmamasına hak verdiğim yalnız kendi halinde kişilerdir. bazen onlara imrendiğim doğrudur.
asosyal insanlarda görülen bir davranıştır.
ben de istemediğim halde yapıyorum. elimde olmayan bir şey açıkçası. örneğin içeriye girdim diyelim bir mekanda oradaki insanlar kırk yıllık dostum da olsa selam veresim gelmiyor utanıyorum her nedense. gidip sap gibi oturuyorum yanlarına sonra.
selam vermeme sebebine bağlıdır. belki dedesi ölmüştür o insanın. ya da annesi, babası, vesaire çok sevdiği biri. kimseye selam verecek morali yoktur. ya da vardır da vermek istemiyordur. başlığı tekrar okudum da bayağı bayağı saçma geldi. neden yazdığımı da biliyorum değil.