sadece kendi girdiği enrty'e önem veren yazarın yaptığı olaydır daha doğrusu yapmadığı! eğer bir başlığın altında üç sayfadan fazala entry varsa okuma zahmetinde bulunulmuyor. doğrusu dikkatlerimden kaçmıyor, çünkü aynı entrylerin girilmesinden dolayı belli oluyor okunup okunmadığı o sayfaların. heralde şöyle bir düşünce var ne kadar çok entry girersem okadar çok popüler olurum, yazarlar arasında sivrilirim, bak ben okadar çok şey biliyorum ki ne kadar çok entry girdim. bir çok yazar zeki olduğunu kanıtlama çabasında ve malesef bu çaba yüzünden bir çok fuzuli başlık ve bir çok fuzuli entry var. burası seviye tespit sözlüğü değil bu çaba neden anlam veremiyorum kimsenin zekasını ölçtükleri falan yok. ya da az entry si olan yazarları ayıplamıyorlar.
(bkz: bilakis) hele de ilk entry tekerrürü oluyor ki bazen , tarihin tekerrüründen beter..o yüzden herkes , yazacağı başlıktaki entryleri okusa bile kafi gelir sanırım hemen herkes bi yerlerde yazar olmuşken..
insanın aklına "peki bu kadar yazar burada ne yapıyor?" diye bir soru getiren durum. liselileri koruyalım, askere gittim sevgilim beni terketti şeklinde yazılar yazanlar diğer yazılanları okumuyor mu yani?
biraz da okunacak entrynin olmamasından kaynaklanır.
hani derler ya her devlet hak ettiği şekilde yönetilir diye. işte uludağ sözlük de bu durumu yaşayan bir sözlükdür. eksi sözlük çıktığından beri çok sık okunan bir sözlük. bir klon olarak kurulan uludağsözlük ise aslına bakarsanız bir taklitten ibaret. orada yazar olamayan ve derdini anlatma güdüsü taşıyan gençliğin uğrak noktası burası. gocunmuyoruz da.
lakin, ciddi bir konuda bile bir başlığı, ve altındaki entryleri incelerken gülüp kırılabiliyorum ekşide. burada yok mu peki? var ama daha nadir.
çünkü uludağsözlükde yazılan entrylerin büyük çoğunlu yazılanı okutma güdüsü yerine, sadece kişinin kendi subjektif görüşlerini içeriyor.
banane kardeşim sen bir olguyu seviyor ya da sevmiyorsan? öyle entry yazacaksın ki, bilgi içerikli de olsa okunacak. burası wikepedia değil. ansiklobedik ya da makale türü bir yazıya gerek yok. buraya esprilerinle süsleyerek öyle bir entry gireceksin ki okunacak.
yani her konuda olduğu gibi bu konuda da yine başkalarına bok atıyoruz. ne diyoruz? mal lan bunlar! okumuyorlar! ne alakası var? sen adam gibi yaz. okusunlar.
bir başlıktaki tüm entrylere bakmak yerine belli uuserların farklı konulardaki entrylerine bakmak daha yararlı olacaktır efendim.
okuduğunu anlamaya çalışmak için düşünmesi gerekecek. ne diye o güzel gözlerini okumak için yorsun, okuduğunu anlamak için güzel beynini meşgul etsin, denilebilir bu tip yazarlara. okuma özürlü yazarlar diyebiliriz bunlara. okumayan yazar geliştiremez kendini. okuyan öğrenir, okumayana öğretir. söyleminden de habersizdir, bu, entry okumayan yazarlar.
bir uludağ sözlük gerçeği. sen git ciddi ciddi yaz, sonra siklemesin kimse, sikleyenler de liseli ülkücüler olsun. hiç işim olmaz o yüzden, burada olay makara kukara, yazarların kabullenmesi lazım bunu.
bir uludağ sözlük gerçeği. sen git ciddi ciddi yaz, sonra siklemesin kimse, sikleyenler de liseli ülkücüler olsun. hiç işim olmaz o yüzden, burada olay makara kukara, yazarların kabullenmesi lazım bunu.
(bkz: bir yazarı troll olmaya iten sebepler)
nasıl olsa kimse sallamıyor diye önce edepli edepli yazıp sonradan sapıtan kaç yazar geldi geçti bu sözlükten kimbilir...*
çoğu yazarın buraya okumak için değil de yazmak, hatta yazıyormuş gibi yaparak eğlenmek için gelmiş olmasındandır. diğer kısım okumak, oylamak ve gerçekten yazmak istediği başlıklara gerçekten yazmak için buradadır. ama azınlıktırlar.
türkiye cumhuriyeti halkı olarak, günlük yaşantımızın bir yansıması olan uludağ sözlüğün durumu.
aslında sözlükteki insanlar, sokakta gördüğümüz insanlardan çok da farklı değiller. sonuçta bu sözlükte takılan insanlar sen, ben... kısaca biziz. ve biz ne kadar gazete okuyorsak, ne kadar kitap okuyorsak sözlüktekiler de o kadar okuyorlar işte. belki biraz daha üniversiteli kesime hitap ettiği için toplumun entel sayılabilecek bir kısmı sözlükte ağırlıklı olabilir. ancak her üniversiteli de sosyal sınıf bakımından öyle entellektüel klasmanına felan girmez yani. 4 yıl sonunda 2 kitap okumamış çok adam bulursunuz.
uludağ sözlükte gerçekten okuyanların oranı çok düşük. ancak, önemli olan; "herkesin bizi okuması gerekli mi?" sorusu. kısacası eğer siz insanları okumamakla suçluyorsanız ve kendiniz okuyan kesimden iseniz. sizi herkesin okuması değil, belli bir kesimin okuması daha çok ilgilendirmeli. en azından ben öyle düşünüyorum.
şu ana kadar edebi eser vermiş felan değilim. topu topu 10 tane entryim vardır zaten. kaldı ki girilerim de doğru düzgün okunmuyor. fakat zamanla beni tanıyacak ve benim kendisini tanıyacağım insanlar olacaktır. ve benim için önemli olan beni o kesimin okumasıdır. daha okumadan oy veren, kendini sözlükteki insalardan bir şekilde sıyrılarak ispat etme çabası içinde olan ergen şahıs beni okusa ne, okumasa ne... daha bir özetle, "günlük yaşamda benim umursamayacağım adam, sözlük ortamında beni umursasın" çabasına girmemin mantığı ne.