bu anlayış belki teoride doğru ama bizim toplumumuz yani türkiye toplumu bunu hazmedebilecek kadar insancıl bir tavır sergileyemiyor bunun eğitimle çok alakası yok kalıtımsal bir mesele olabilir. herkesin sevilmek ister elbette ama biz de eğer adam kendini bir kişi sevmiyorsa ''tabiki sevmek zorunda değil canım sevmesin kimse kimseyi sevmek zorunda değil''dedikten sonra artık ona yapmadığı kötülük atmadığı iftira söylemedik laf bırakmaz gördüğü yerde.velhasıl toplum olarak uçlarda yaşıyoruz hayatı.
arkadaş çevrelerinden gizledikleri ilişkilerinden dumanlar çıkmaya başlayınca, arkadaşımın (cansunun) sevgilisinin yaptığı savunma biçimidir. cansunun yakın arkadaşlarından biri olan hacer de aynı kişiyi sevmektedir. ikisi de durumu bildiklerinden dolayı gizli çıkıyorlardır.
h= sizin aranızda bişey mi var?!
c'nin sevgilisi= nerden çıkarıyosunuz böyle şeyleri yaa! cansu beni sevmek zorunda değil, ben cansuyu sevmek zorunda değilim. anlayın bunu! ayrıca ben haceri sevmek zorunda seğilim, o da beni sevmek zorunda değil. ya kimse kimseyi sevmek zorunda değil!
bu konuşmayla ilişki hakkında duyulan şüpheleri kuvvetlendirmiş olur tabii ki o da ayrı mevzu.
Çok doğru bir önerme. Misal sen ne kadar doğru ol, dürüst ol ya da mütevazi ol gene de yaranamadığın insanlar elbet çıkacaktır. Onun için üç beş tane kaliteli arkadaş edinin gerisine sallayın gitsin.