kiloya yapmasın diye yemeği yedikten sonra kusmak

entry6 galeri1
    1.
  1. bu başlık başka türlü nasıl yazılırdı bilmiyorum. düşündüm bulamadım. benim bulabildiğim bu, daha iyi bir fikriniz varsa kendinize saklayın.

    evet duydunuz zilin sesini bugün gerginim, yani başlık sol frameye düşmeden paris yanıp yıkılmadan ben tribin alasını yapmış durumdayım.

    neyse efendim başlıktaki vasatlığa takılmamın durumu, tamamen içeriğin yaratıcılığından kaynaklanıyor.

    konumuz yemek ve kusmak;

    malum insan metabolizması, epey karışık bir yapıya sahiptir. insan vücudunda şimdi sayıyorum gözle görülebilir toplam 6 delik vardır.

    1- ağız
    2- burun (2 adet)
    3- kulak (2 adet)
    4- anüs

    bir de vajina var onu delikten saymıyorum. malum. o başımızın tacıdır. yani onun yeri ve önemi büyüktür. asla bir delikle aynı seviyeye indirilemez.

    neyse efendim bu deliklerden biri boşaltım sistemi görevini üstlenmiştir. anüs. yani ağız dediğimiz delikten içeri attığımız kurabiye, kek gibi yiyecekler mide denilen bir değirmenden geçip anüsten dışarı çıkar. o arada enzimler, vitaminler, mineraller artık kader kısmet işi. öteki 4 deliktende kısaca bahsedelim. burun delikleri malum, sümük vs. içleri böyle kıllı kıllı olur. o kıllara dokunmayın, bu sözüm özellikle sözlük kızına geliyor. uçlardan alın, görünmesin ama derinlere inmeyin. çok zararlı. kulak delikleri; içinde orağı, çekici, üzengisi, salyangozu ve zarı olan bir şey. bu zarı öteki zarla karıştırmayın. bu farklı. aha şekil olarak şöyle bir şey. (https://galeri.uludagsozluk.com/r/43387/+).

    vücuttaki her bir deliğin kendine has bir işlevi vardır. misal insan burnundan içeri yemek sokmaya çalışır mı? veyahut kulak deliğinden sıçar mı? mümkün değil.

    işte özetle fırtına tam da burda kopuyor. çünkü bu deliklerin işlevini değiştiren yavrucaklar varmış. sebep? sebebi şu, kilo almayayım diye yediğini hemen kusmak. yani kusma işlevi genelde hastalanınca oluşur. bu ne demektir bünye arıza yapmıştır. kendi kendine format atıyor. e bünye bunu otomatik yapmayınca ne oluyor. yine arıza var ama kişinin kendi öz iradesiyle kararı söz konusu olduğu için biz buna beyin arızası diyoruz.

    kısacası dünyanın .mına .ötüne koyan insanoğlu (bkz: http://www.koydehayatvar....upload/data/Image/gdo.jpg) şimdi de kendi vücudunun o doğal dengesine müdahele etmeye çalışıyor.

    ulan beyin özürlü, takıntılı salak şey. onu yapacağına iradene hakim ol ve az ye. nasıl bir şeysin yahu!!
    1 ...
  2. 2.
  3. hastalıktır o. tedavi gerektirir.
    0 ...
  4. 3.
  5. tedavisi icin ilac kullanimi ve uzun sureli bir terapi gerektiren olume sebeb olabilen hastalik. en belirgin ve sık rastlanan sebebi beden imgesinin bozulmasidir.

    ayrica (bkz: blumia)
    1 ...
  6. 4.
  7. tıp dilindeki adı ile Bulimia Nevrosa..

    Bulimia Nevrosa aşırı yemek yeme ve diyet dönemlerinin iç içe olduğu bir yeme bozukluğudur. Bulimia; Yunan dilinde "öküz gibi acıkmak" deyimi karşılığında kullanılmaktadır. Bu hastalık olağan dışı miktarlarda yemek tüketimi dönemlerini izleyen bilinçli dışa atım yöntemlerini de içermektedir. Kilo alımını engellemeye yönelik kullanılan bu yöntemler genellikle; çıkartma, oruç tutma, aşırı egzersiz uygulama veya laksatif kullanımından oluşur. DSM-IV Bulimia Nevrosa'da oluşan zevke yönelik yeme epizodlarını; "2 saatten daha az bir sürede pek çok insanın aynı koşullarda yiyebilecekleri miktardan daha fazla yemek tüketimi" olarak tanımlamaktadır. Zevk yemeleri tipik olarak gizlilik içinde olur; genellikle bir stres faktörü tetikleyicidir, ve olumsuz duygulanımları harekete geçirir; yalnızlık, sosyal ortamlarda yeme veya kilo alımı konusunda endişelenme gibi. Bu zevke dayalı yeme, kişi rahatsızlık verecek derecede tok olana değin devam eder. Bu süre içinde kişi yeme davranışı ve tüketilen yemeğin miktarı üzerindeki kontrolünü kaybeder Bu sürede tercih edilen yemekler genelde dondurma, çikolata, pasta gibi çabuk yenebilen ve kalorili yiyeceklerdir.

    Bulimia Nevrosa tanısı konmuş hastalarının pek çoğunun aile öyküleri incelendiğinde, sorunlu aile ilişkileri göze çarpar. Hastalar anne-babalarını "uzak ve reddedici" olarak tanımlarlar. Yeme nöbetlerinin anne ile bütünleşmeyi temsil ettiği, ancak sonrasında anneden ayrışma ve bireyselleşme çabasının dışa atım, kusma davranışları olarak kendini gösterdiği düşünülmektedir.

    Bulimia Nevrosa ergenlik ve erken yetişkinlik dönemlerinde başlar. Bulimia hastalarının %90'ını kadınlar oluşturur. Kadınlar arasındaki sıklığının % 1 ile 2 arasında olduğu bilinmektedir. Bulimia hastalarının öykülerine bakıldığında pek çoğunun önceleri aşırı kilolu olduğu ve hastalık semptomlarının bir diyet dönemi ile başladığı görülür. Bulimia hastalarında abartılı yeme dönemleri olduğu için, hasta kliniğe başvurduğunda zayıflamış olması beklenmemelidir, bazen normal kiloda ve hatta fazla kilolu dahi olabilirler, oysa anoreksia hastaları kliniğe her zaman aşırı zayıflamış halde başvururlar.

    Bulimia hastaları Anoreksiya'da olduğu gibi yardımı reddetmezler. Aşırı yeme ve kusma epizodlarından sonra suçluluk duymalarına ve bu davranışları gizleme çabası içinde olmalarına rağmen istekle yardım ararlar. Uzun dönem takipler Bulimia teşhisi ile tedavi edilen hastaların yarısından fazlasının beş yıl içinde sağlıklarına kavuştuklarını göstermektedir. Ancak hastalığın seyri, kusma sonucu ortaya çıkan belirtilerin şiddetine de bağlanmaktadır. Uzun süren vakalarda ilişkilerde bozulma, iş yaşamında sorunlar ve kendilik değerinde azalma görülebilmekte, bu tür etmenlerin klinik açıdan ele alınmasında fayda olduğu bilinmektedir.
    *
    2 ...
  8. 5.
  9. yemek yemek başlı başına bir keyif ve yaşam tarzıdır. bunu anlamayan insanların yedikten sonra bilerek kusması yemeğe ve o yemeği bulamayan insanlara yapılmış bir saygısızlıktır.
    eğer o yemeğin kilo yapacağını bildiğin halde yiyorsan, kusmayacaksın.
    kilon hakkında endişeleniyorsan da o zaman o yemeği yemeyeceksin.daha hafif şeylerle besleneceksin.ya da spor yap ne bileyim...
    bu kadar basit...
    1 ...
  10. 6.
  11. kulağa mantıklı geliyor sevdiğin şeyleri hayvanlar gibi tıka basa ye tadını çıkar.

    sonra bi parmak hoooop başa dön.

    parmak gırtlağa tabi.

    not: kiloya da neyse artık.
    3 ...
© 2025 uludağ sözlük