az boğazınıza hakim olup az yerseniz zayıflarsınız. diyet falan bahane. şimdi inanmayanlar olacaktır. diyeti açıklayalım; diyet size az yemeyi öğütler, bir de ilginç şeyler yemenizi ister ki inandırıcı olsun. yani diyet olayı plasebo ilaç etkisindedir. zayıflayacağına inandırılan ve az yiyen bünye zayıflar.
zayıflamak için az ve sık yemek yemeli. yemekten sonra 1-2 saat yatılmamalı. hareketli olmalı.
ayrıntılara girmediğim için bilimsel bulmayabilirsiniz. ama tıp'ta bize öğretilen bu.
kilo verirken dikkat edilecek olan nokta çok hızlı vermemektir. 6 ayda % 10 kilo vermek en idealidir.
kilo alırken ve verirken ilk başlarda çok hızlı kilo alınır verilir. bu nedenle sonraki aylarda yavaş kilo vermeye başlandığı için diyetin yada az yemenin faydası olmadığı düşünülüp zayıflamaya uğraşmaktan çoğu insan vazgeçiyor.
önemli olan kilo vermek değil sağlıklı ve geri alınmayacak şekilde kilo verebilmektir. ayrıca yediğinizden içtiğinizden zevk almayacak şekilde diyetlerle hayatınızı zehir etmek hiç güzel değil.
ayrıca bmi bakınız.
öncelikle psikolojinizi hazırlayın. bunun gerkeliliğini kavrayın ve kendiniz için bunu yapın. sevdiğiniz bir günü başlangıç kabul edebilirsiniz zira pazartesinin sevimsizligine bir de diyet gününü eklemek başarılı olmayacaktır.
markete gidip diyet ürünleri alın. bisküvilerin yanına diyet cikolata almak ilk gün acısından önemlidir.
mutlaka spor yapın. başarabiliyorsanız bunu rutin aktivitelerinize ekleyin.
sık ve az yiyin. fast foodu, tatlıyı, kızartmayı unutun.
bol su için. yanınıza bir sürahi alın ve saat başı su için.*
etrafınıza bakın. incecik hatunları, kaslı erkekleri görmek sizi motive edecektir. deniz mevsiminde olduğumuzu da aklınızdan cıkarmazsanız hırsınız tavan yapar.
bütün bunlara rağmen zayıflayamıyorsanız, gidin diyetisyene. ayda 300 tl verince paşa paşa zayıflarsınız.
kabaktır.kalorisi en düşük olan yiyecektir.meyveden bile düşüktür.ama enerjisi az olduğu için baş dönmesi ve halsizlik yapar.eğer tatlı ihtiyacı giderilecekse donmuş vişne idealdir.eğer spor yapacaksanızda yürüyüş yeterlidir.elbetteki tempolu.en doğrusu ve en sağlıklısı diyetisyendir.doğruyu söyleyendir.
kepekli besin tüketmek.
otobüs, araba,asansor kullanmamak.
sebze ve meyve ağırlıklı beslenmek.
en önemlisi tabikide kararlı olmak. sık sık sonucunu düşünüp motivasyon artırmak.
hakikaten bayağı etkisi oluyor, yine yiyeceğiniz yemeği yiyin, hatta daha fazlasını yiyin, ama ekmeği ağzınıza sokmayın, 3 gün de etkisini gösteriyor, ekmeğe alışmış olan mide, ekmeği görmeyince tepki gösteriyor, ekmeğin doldurması gereken yer dolmayınca mide başlıyor küçülmeye, ondan sonra bu vücuda yansıyor, yavaş yavaş göbek inmeye başlıyor.
milletçe biraz ekmeği fazla tüketiyoruz, ama "ekmek parası", "ekmek kavgası", "ekmek için çalışmak", "ekmek aslanın ağzında" gibi kavramların dillerden düşmediği bu ülkede biraz da normal...
ekmeği azaltın kesinlikle verirsiniz. o ekmekte ne var bilmiyorum ama bütün kilonun sebebi o. bundan 3 ay önce felan 107 kilo idim. şu an 90 kiloyum. ** kiloyu sağlıklı ve yavaş yavaş vermiş oluyorsunuz. nasıl mı? hiç birşeyden kesmedim. sadece ekmeği azalttım. eskiden günde 2 ekmek felan yerdim, artık günde yediğim ekmek çeyrek ekmek kadar. bazen yarım oluyor. o da ödül bir nevi.
bir de kolayı çok içiyorsanız onu da azaltın derim. hatta hiç içmemeye çalışın. gidin ice tea felan için. ne bileyim meyva suyu için ama kola içmeyin.
bugünlük bu kadar. daha sonra tekrar görüşmek üzere. sağlıklı yaşamlar dilerim.
yağ, şeker ve tuzu yemeklerinizden kesin. günde yarım saate yakın koşun. bu çok sıkıcı olacaktır. 1 gün koşun diğer gün ip atlayın. aktiviteleri çeşitlendirmek size kalmış. çalışmalarınızda nabız kontrolü yapın 120 nabızla ip atlamak yağ yakımına yardımcı olur. önce karbonhidratlar sonra yağlar yanar. şınav ve mekik hareketlerini bol bol yapın. ekmek yemeği kesin demiyorum çünkü karbonhidratlar enerji üretimi için gereklidir. fazla karbonhidrat alırsanız bu karbonhidratlar yağa dönüşür bu yüzden makarnayı ekmekle yemeyi seven insanlardansanız * ya makarna yiyin ya ekmek yiyin. beslenme çok önemlidir.