kilisede namaz kılmak

entry59 galeri3
    1.
  1. onemli hadise degildir. namaz her yerde kabul edilir. ancak olay saygi meselesidir. kilisedeki cemaat ne der ? ne hisseder ? bir gayri muslim camiye gelip dua ederse bizim tepkimiz ne olur ?

    bence sakincasi yok tabii. hatta ben memnun bile olurum, bir yahudi yada hristiyan camiye gelip dua ederse. ayni sekilde muslumanda gidip kilisede dua etse kotu mu olur ?
    5 ...
  2. 2.
  3. kavram karmaşası yaşayan tipimizin gerçekleştirdiği eylem. namazdan önce de cami duvarına işerken görüldüğü söylenmektedir. hangi duvara işeyip, hangi ibadethanede namaz kılması gerektiği dayak yemeden öğretilmelidir.*
    1 ...
  4. 3.
  5. zorunlu haller dışında terbiyesizliktir. kilise cemaatine saygısızlıktır.

    bütün yer yüzünde namaz kılınabilir. namazını kilise dışında da kılabilirsin. şayet içeri giriyorsan bunda kasıt aranır. ha, belki camii yoktur piyasada, evinde değilsin, evin uzak, namaz vekti geçmek üzere, dışarısı kar fırtına; o vakit rica edersin kilise papazından, izin verirse kılarsın.
    4 ...
  6. 4.
  7. hiçbir papazın karşı çıkmayacağı hareket.
    1 ...
  8. 5.
  9. temiz olan her yerde kılınabileceği için eğer kilise temizse ve namaz kılınan yerin tam önünde yakında heykel tarzı bir şey yoksa teoride gayet mümkün hadise.
    1 ...
  10. 6.
  11. 7.
  12. ibadet yeri olduğu üzre, orda da ibadetimizin namaz kılmak eylemini gerçekleştirmek bir sakınca yaratmaz, Allah'a ulaşmanın binbir türlü yolu vardır, Yeter ki kul istesin.
    1 ...
  13. 8.
  14. +geçen gün seni kilisede göremedim john.
    -imam odasındaydım
    +vay amk.
    3 ...
  15. 9.
  16. mümkün bir durumdur. Kabe'yi bulup kılınasıdır, sakınca görülmemiştir dinimizde.
    0 ...
  17. 10.
  18. normal davranıştır. ayrıca yurtdışına giden heyetin değil, üniversite öğrencisi abdullah gül ün ingiltere de cami bulamayınca yaptığı durumdur.
    0 ...
  19. 11.
  20. ütopik bir durumdur. zira dünya o kadar hoşgörülü bir gezegen değildir. diğer varyasyonlar içinde geçerlidir tabiki. bırakın farkılı dine mensup insanların o kadar hoş görülü olmasını aynı dine inanan insanlar bile, mezhep kahvası ediyorlar.
    0 ...
  21. 12.
  22. bir yahudi tarafından yapılıyorsa, hatlar fena halde karışmıştır.
    1 ...
  23. 13.
  24. bizim dinimizce sakıncası yoktur. islam, zaten kolaylık dinidir. deee, hristiyanlar için bir sakıncası olmasın sakın? hayır, rukteye varırken pozisyon gayet sakat, adamların ellerinde de dört ucu olan istavrozlar... dörder, dörder götürmesinler sonra?

    (bkz: dört dörtlük ibadet)
    0 ...
  25. 14.
  26. interrail la avrupayı gezen arkadaşım vatikan ı gezdikleri sırada sırf makara olsun diye orada namaz kılmaya kalkmış. sert bir şekildeengellenmiş tabi.
    1 ...
  27. 15.
  28. bugün ilk kez gerçekleştirdiğim (zorunda kaldığım) efsanevi olaydır. katıldığım fuarın kilisenin arka tarafındaki salonda yapılıyor olması, öğlen vaktinin çıkıyor olması ve etrafta başka hiçbir yer olmaması, elinde eşşek kadar bir haç olan saint paul resminin altında namaz kılmama sebep olmuştur.
    0 ...
  29. 16.
  30. ayasofya'da kılarsanız, hedefinize ulaşmış olursunuz.
    0 ...
  31. 17.
  32. türkiyede neredeyse kişi başı bir cami düşerken mantıksız olan eylem.
    0 ...
  33. 18.
  34. Fatih Sultan Mehmed Han'ın istanbul'u fethetmesiyle ayasofya kilisesinde yaptığı eylemdir.
    *
    1 ...
  35. 19.
  36. amerikada papazla konuştuktan sonra gerçekleştirilmiş ve başarıyla sonuçlanmıştır. (anlatılanın yalancısıyım)
    0 ...
  37. 20.
  38. 21.
  39. bence gereksizdir çünkü empatiyle birlikte namaz sırasında ıstavroz çıkarılmasını kaç kişi kabul eder?
    0 ...
  40. 22.
  41. ben bir kere "selamün aleyküm" diyerek girmiştim ama biraz küçüktüm yav. öyle baktı oradakiler de.
    1 ...
  42. 23.
  43. 24.
  44. kıble şaşırılmayacaksa doğal iştir.

    bazen camilerde yer olmayınca kiliselerin kapı açtığı bilinir. aynı hoşgörüyü imamlar gösterir mi orada şüphelerim var.
    ''şurada bir ayin yapalım'' dendiğinde kaç imam buna izin verir acaba?

    hani olmaz ya, mesela dedim.
    0 ...
  45. 25.
  46. hz. muhammed mescid- nebevi'de, kendisi ve etrafındakiler dışarı çıkarak hıristiyanların ayin yapmalarına müsade etmiştir.

    ibn Hişam'dan yapılan bir rivayet;

    "Necrânlı Hıristiyanlar, Midras';larının başkanı ve piskoposları durumundaki Ebû Hârise ibn Alkame, onun naibi Abdul-Mesîh ve kervan başkanı el-Eylem'in idaresinde altmış kişilik bir grubu Medine'ye gönderdiler. Kaynağımız bu konuda birçok ayrıntılı bilgi verir: Onların giysileri ve develeri Medinelileri çok etkilemişti; öğleden sonra geç saatlerde, Mescid-i Nebevî'de Muhammed (a.s.)'ın huzuruna çıktılar. Daha sonra kendilerine has ibâdetlerini yerine getirmek istediler; bu amaçla Resûlullah (a.s.) dışarı çıkıp Mescid'i onlara bıraktı: ibâdetleri sırasında doğuya yöneldiler." (Muhammed Hamidullah, islam Peygamberi, c: 1, s: 619-620, 1022. paragraf)
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük