bir de niyetine girip okuyamayanları vardır. kitap onlara yeni bir şey söylemez, aradığını bulamaz, kitaptan kişilik geliştirenleri heyecanlı bir şaşkınlıkla izler olağan üstü gelişimlerine seyirci kalırken bildiğini okur mütemadiyen. bi de kitaba küfreder ki çok kınanır.
1) kişisel gelişim kitabı yazarı: bu insan piyasadaki kişisel gelişim kitaplarını elden geçirmiş olup "yahu ne kadar da sıkıcı, tekdüze kitaplar bunlar, çok banal!.. dur ben bir kitap yazayım, iddialısından da bir isim bulayım kitabıma(örn: "kişisel gelişimin allah belasını versin" gibi), sonra değmeyin keyfime, siz ne anlarsınız gelişimden, okumuyorum lan kitabınızı, bu işi en iyi ben bilirim." şeklinde nidalar eşliğinde kisisel gelisim kitabi okumayı bırakır ve yazarlık hayatına başlar.
2)hayatını belli kriterlere uyarak sürdüren insan: hayatını belli kriterlere uyarak sürdüren insan da bu insan olabilir pekala. kişisel gelişim adamın hayat görüşüne ters olabilir, olamaz mı?
3)herhangi bir kişisel gelişim kitabına göz atıp mantıksız bulan insan: bu insana bir daha asla bu tür kitapları okutamazsın, vardır böyleleri: "bu kitap daha ilk cümleden saçma kardeşim." aslında yazarın ilk cümlede iddialı olmasının amacı marjinal bir imaj yaratmak, akabinde parayı kırmaktır ama neyse...