kullanılmaması gereken kelimelerden. Pişmanlık tamamen doldurmuyor bu kelimenin içini. Isyan kokuyor farkettirmeden. Ayrıca duyulduğunda da insanın içini cız ettirir hafiften. "keşke.." Cız sesini duydun mu ? Sonrası olumsuzluk da olumsuzluk.
keşke; iç geçirten pişmanlık kelamı. hayattan uzak edilmesi gereken hastalık dolu bir geçmişe davet anahtarı. daha başka nasıl tarifi yapılır, yaşayan bilir. neyseki keşkelerim, artık tozlu rafların kayıp köşelerinden seyir halinde. ne konuştum lan.
Ben dahil birçok kişinin kullanmak istemediği kelimedir. Ancak kaçınılmaz bir virüs gibidir. insan kendine bile itiraf edemez "keşke"sini... Keşke pişmanlıktır. Keşkesiz günler.
tanım: hayatın size sunduğu kazıklarla oturup dertleşirken sık sık kullanılan kelimedir. kullanılması pek tavsiye edilemez. onun yerine 'iyi ki' vardır. (örn: iyi ki sınava çalışsaydım.)
Keşke hayat felsefem kardeşiminki gibi olabilseydi. Şöyle ki;
Ağzından çıkacak lafı 2 kere düşünür ve geri dönüşü olmayacak ne bir söz söyler ne de bir adım atar.
Benim hayatımda çok fazla keşkeler var.
Keşke bu keşkeler olmasaydı. Keşke.
Mağlubiyetin takısıdır 'keşke'...
Kaçırılmış fırsatların bastırılmış duyguların harcanmış hayatların boşa yaşanmış ya da hakkıyla yaşanamamış yılların gecikmiş itirafların ağıtıdır.
Çarpılıp çıkılmış bir kapıda yazılıp yollanmamış bir mektupta göz yumulmuş bir haksızlıkta vakit varken öpülmemiş bir elde dilin ucuna gelip ertelenmiş bir sözdedir.
Feri sönmüş bir çift gözde ya da yitip gitmiş bir güzelliğin ardından iç çekişte...
Bütün bu eylemleri yapmanın da getirdiği sihirli bir kelime ortaya çıkıyor. Hayatı boyunca tekrar ettiği,etmekten bıkmadığı,sevindiğinde-üzüldüğünde farklı anlamlarda kullandığı ; "keşke". http://www.bekowsky.com/2012/05/keske.html