çok tatlı bir yiyecektir. yemesi de pek zevklidir, zira uğraştırır insanı, oyalar. taze ceviz yemeye benzer. çekirdeğini ısırmamak için ekstra bir özen lazımdır, epey serttir, dişler elde kalabilir. *
tekstil sektöründe kumaşlara desen vermek amaçlı olarak baskı yaparken kıvamlaştırıcı olarak kullanılan bitki. en değerli baskı kıvamlaştırıcılarındandır.
20 cm kadar uzayabilen,10-15 tohumlu meyve,yassu ve fasulye biçimindedir. Olgunlaşınca, rengi yeşilden kahverengiye dönüşür. tadı şekerlidir.Kozmetik sanayiinde kullanılır. Çerez ve hayvan yemi olarak ta tüketilir.Akdeniz ikliminde yetişir. Batı ve Güney Anadolu'da doğal bulunur.
(bkz: harnup) ingilizcesi her ne kadar "carob" ise de, genelde "St.Johns Bread" olarak bilinir. Almancası da "johannisbrot" dur. Her iki lisandada "Yakup Peygamberin Ekmeği" anlamına gelir. Yakup peygamberin çölde ekmek yerine tükettiği bir meyvedir.
Keçiboynuzunun içerdiği çekirdeklerin her biri 0,2 gramdır. Bu çekirdeklerin ebatlarına bakılmaksızın her biri aynı ağırlıktadır. Yani, tek bir harnup çekirdeği 0,2 gram ağırlığındadır. Antikçağda ve daha öncesinde altın ve kıymetli taşları hassas olarak tartabilmek için keçiboynuzunun çekirdekleri kullanılmıştır. Günümüzde de 0,2 gramın karşılığı 1 Karat olarak kullanılmaktadır. Kıymetli taş veya metal satanların kullandıkları 1 Karat buradan gelmektedir. Karat kelimesi keçiboynuzunun harnup latince adı olan "Ceratonia" dan türetilmiştir. Beş tane keçiboynuzu çekirdeği 1 gram ağırlığındadır.
yunanca'da keration, ingilizce'de carob, arapça'da ise harub veya harnub olarak anılan bitkidir. vücuda yiyecekler aracılığıyla giren radyasyonu dışarı attığı iddia edilir.
finike'ye gittiğimiz yıllarda pazardan illaki aldırdığım şekerli ve lezzetli şey. yalnız çekirdeği dişinizi kırabilecek sertliktedir. bir de şuna benzer. http://s1311.hizliresim.com/1h/2/u4z8v.jpg