keynesyen

entry8 galeri0
    1.
  1. ekonomi bilimine giriş, ekonomi bilimi, makro ekonomi, maliye politikası derslerinden aşina olunan, derslerden geçilememesi durumunda küfür yiyen bilim adamlarından biri olan john maynard keynes'in görüşlerini benimseyen kişilere verilen ad.
    1 ...
  2. 2.
  3. John Maynard Keynes tarafından 1936'da kurulan*, mensubu olduğum tarikat*.

    edit: iktisat sınavı yaklaştıkça kendimi daha da kaptırıyorum bu konuya haydi hayırlısı.
    1 ...
  4. 3.
  5. john maynard isimli ekonomistin ki hala gecerli sayılır teorileri geliştirdiği ekonomi teorilerine verilen genel ad.
    0 ...
  6. 4.
  7. 5.
  8. 1936 yılında, iktisat tarihinin en önemli çalışmalarından birine imza atmıştır. ''istihdam,Faiz ve Paranın Genel Teorisi'' adıyla yayınlanan kitabı , makro iktisatın kökenini oluşturur.

    Keynes'e göre, devlet ekonomiye müdahale ederek üretim ve istihdam hacmi üzerinde etkili olabilecektir. Klasik modeller ise devletin ekonomiye müdahale etmemesi geretktiğini söylerler. izlenecek politikanın, bırakınız yapsınlar-bırakınız geçsinler olacağı ilkesini benimserler.

    Keynes'in görüşleri 2. Dünya Savaşı'ndan sonra özellikle 1950'li yıllarda taraf bulmuştur.

    (bkz: büyük bunalım)
    1 ...
  9. 6.
  10. 1929'dan sonra Amerikalı iktisatçı Keynes'in öne sürmüş olduğu (adı üstünde, Jessica öne sürecek değildi ya) iktisadi paradigma ve önemli bir klasik iktisat eleştirisi..
    Keynes'i klasiklerden ayıran başlı başına ekonomik bir model getirmesine neden olan en önemli görüşü ekonomide dengenin değil dengesizliğin asli olduğunu savunmasıdır. Bilindiği üzere klasikler ekonominin esnek işleyen arz ve talep mekanizması tarafından kendiliğinden dengeye geldiğini savunmaktaydılar. Bu durumda eğer ekonomiye dışarıdan bir müdahalede bulunulmazsa daima dengede olacaktır.
    Ancak Keynes klasiklerin aksine özellikle iş gücü piyasasında arz ve talebin sanıldığı gibi esnek olmadığını düşünmektedir. Keynes bu duruma 1929 krizini de örnek göstererek devletin piyasaya para ve maliye politikalarıyla müdahalede bulunarak, tam istihdamı sağlayabileceğini söylemiştir.
    0 ...
  11. 7.
  12. adam smith'in piyasaya dokunma kendi kendine dönsün o kendini toparlar demesine karşın, hayır illa müdahale edelim diyerek iktisadı daha da komplike hale getiren bi amcadır. iyi bişey yaptığı tartışılır. iktisat dersinde çok bela olmuştur başıma.
    (bkz: ya iktisattan geçemeseydim o zaman nolacaktı ha)
    0 ...
  13. 8.
  14. 4 yılım bu adamın görüşlerini ezberlemekle geçti. kabus gibi.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük