yakalanabilmesinin tek sebebinin geçmiş internet suçları olduğu hacker. internetin doğup büyüdüğü yıllar ile parelel olarak yaptığı saldırılar sebebiyle defalarca cezaevine girmiştir. yaptığı büyük internet suçları farkedilince "kim yapabilir?" denilmiş ve bu konuda sabıkalı bir avuç isme ulaşılarak tutuklanmıştır. tsutomu shimomura 'nın kendisini teknolojide yenerek yakaladığı, adresini bulduğu gibi söylentilerin tamamı palavradan ibarettir.
Sanal alemin Che Guevara sı
Kevin Mitnick (41), 1988de FBI ın En Çok Arananlar listesinin başındaydı. Bu hacker dünyada Sanal alemin Che Guevera sı olarak anılmaya başlandı. Sun Microsystems, Novell ve Motorola gibi şirketlerin gizli bilgilerine ulaştı. Amerikan Hava Kuvvetlerinin, FBI ın sistemlerine girdi. 30 bine yakın kredi kartının şifresini kırdı. Ama 1995te Japon astrofizikçi Tsutomu Shimomura nın bilgisayarına girmeye kalkınca yakalandı. Beş yıl hapis yattı. 2010 a kadar hack maceralarını yazması yasak. Yine de Benim hikayem değil, başka hackerların hikayelerini topladım diyerek önce 2002de The Art Of Deception (Aldatma Sanatı) sonra da Amerikada daha yeni çıkan The Art of Intrusion (Sızma Sanatı) diye iki kitap yazdı.
Kevin Mitnick, üç yaşındayken anne ve babası ayrılır. Garsonluk yapan annesi büyütür onu. 12 yaşına geldiğinde, Los Angeles ın her yerine bedava yolculuk yapmanın yöntemlerini çoktan keşfetmiş, insanları aldatmanın tadına varmıştır. O kadar güçlü bir fotoğraf hafızası vardır ki, bütün otobüs numaralarını ezberleyebilir. Birçok parolanın yazıldığı listeye biraz baktıktan saatler sonra bile bütün numaraları hatırlayabilmektedir.
Korsanlığa ilk adım atışı lise yıllarına rastlar. Alanı o yılların iletişim mucizesi telefonlardır. Telefon beleşçiliği, telefon sistemlerini ve telefon şirketleri çalışanlarını sömürerek telefon ağını tanımamı sağlayan bir çeşit korsanlıktı. Daha doğrusu toplum mühendisliği. Bu becerimi öyle bir noktaya getirmiştim ki, 17 yaşımda çoğu telefon şirketi çalışanını, ister telefonda, ister yüzyüze neredeyse her konuda inandırmayı başarıyordum der
Mitnick, liseden sonra Bilgisayar Eğitim Merkezinde ders almaya başlar. Artık asıl oyuncağına kavuşmuştur: Birkaç ay içinde okulun müdürü, işletim sisteminde açık bulduğumu ve tüm yönetici ayrıcalıklarına sahip olduğumu fark etti. Korsan kiralama uygulamasının ilk örneklerinden olabilecek bir şekilde, bana reddedemeyeceğim bir teklifte bulundu. Ya okulun bilgisayar güvenliğini geliştirmeye yönelik bir mezuniyet projesi yapacak ya da okuldan uzaklaştırılacaktım. Mezuniyet projesini yaptım ve yüksek notla mezun oldum.
1981, Mitnick in başının belaya girdiği ilk yıldır. Amerikanın en büyük telefon şirketlerinden Pacific Bell in merkezine girmeye karar vermiştir. Şirketin çöpleri arasında yazı çıktıları, parolalar dahil çalışanların birbirlerine gönderdikleri notları bulur. Bir yöneticinin odasından kılavuzlar çalar. Bir arkadaşı onu ihbar etmese belki hiç yakalanmayacaktır. Sadece üç ay hapis cezası alır ama bir yıl gözetim altında tutulacaktır.
Hapisten çıktıktan kısa süre sonra bu sefer bir üniversitenin bilgisayarına girdiği tespit edilir ve tekrar altı ay hapse mahkum olur. Hapisten çıkar çıkmaz bu defa kredi kartı bilgilerini çalmaktan tutuklama kararı çıkar. Ama teslim olmaz, kaçar ve tutuklama kararı zaman aşımına uğrar.
Birlikte hackerlık yaptığı en yakın arkadaşlarından biri, Mitnick in Bu son olacak yalanlarından öyle bıkmıştır ki, onu FBI ya şikayet eder. Mitnick yakalanır.
1990da şartlı tahliye edilir. Uslanmamıştır, yine bilgisayara girer şartlı tahliye kurallarını ihlal eder. Her yerde aranmaktadır, o ise yakalanmamak için sürekli yer değiştirmekte, kredi kartı yerine nakit para harcamaktadır.
1994te Japon astrofizikçi Tsutomu Shimomura nın bilgisayarına girer. Shimomura, bilgisayarına girildiğini anladığında, bunun Kevin Mitnick ten başkası olamayacağına karar verir. FBI la işbirliği yaparak Mitnick in bir kez daha yakalanmasını sağlar. *Yine hapis yer. Bu seferki beş yıldır.
Son yakalanışına kadar yaptıklarıyla o kadar büyük bir efsane haline gelmiştir ki, o hapisteyken başka hackerlar, Kevin e özgürlük sloganıyla başta New Yok Times gazetesi olmak üzere pek çok kuruluşun internet sitesini çökertir.
2000de serbest bırakıldığında, 3 yıl hiçbir elektronik alet kullanılmasına izin verilmez, seyahat edemeyecek ve telefonu da sadece annesini aramak için kullanabilecektir. Ayrıca 2010a kadar yaptıklarını yazması da yasaktır.
2003te bilgisayar kullanma yasağı kalktığında, televizyonlar Mitnick in bilgisayara dokunuşunu naklen yayımlarlar. Daha sonra çeşitli şirketlerden bilgisayar güvenliklerini sağlamaları için sayısız teklif alır.
Artık değiştim. Bilgi güvenliği ve toplum mühendisliğiyle ilgili edindiğim geniş bilgi ve becerilerimi, devletin, işletmelerin ve bireylerin kendilerini koruyabilmeleri konusunda onlara yardım etmek üzere kullanıyorum der.
kaynak:http://www.kotuvepis.com/kevin.htm
bütün gün ve gece evde leş gibi pijamalarla dolaşıp bilgisayar başından kalkmayan, ancak netten en basitinden bir tek programı bile yardım almaksızın sorunsuz indiremeyen ve en nihayetinde annenin cinnet geçirmesi sonucu modemin sökülüp saklanması ile 'kevin mitnick hapiste neler hissediyor şimdi daha iyi anladım' sözleri ile bazı bünyelerin kendisini özdeşleştirme cüretinde bulunduğu internet dehası kişilik.
kendisini " sosyal mühendis " olarak tanımlayan mitnick, şöyle devam ediyor;
' her saldırının ilk aşaması araştırma safhasıdır. her yerde açık olan bilgilerden yararlanılır. şirket yıllık raporları, pazarlamada kullanılan broşürler, basında çıkan yazılar, endüstri dergileri, web sitesi içeriği, hatta, hedefin çöplüğünden alınan materyallerdir. şirkette kim kimdir? nerede oturururlar? bilgisayar işletim sistemleri nedir? kim hangi ofiste görevlidir?
sosyal mühendisler insanları bu kadar çabuk ve kolayca tertibe eder ve sınıflandırırken insan doğasından yararlanırlar.
benim şahsi kanaatime göre pek çok kişi saf. karşısındakine güvenmeye eğilimli ve savunmasızdır. seminerlerimde ve özellikle 'aldatma sanatı'nda anlatmaya çalıştığım bilgi ve tecrübelerim doğrultusunda , insanların bu kadar kolayca kandırılmaları azalacak, kötü amaçlı kişilerin amaçlarına ulaşmalarına engel olma yolunda adım atmış olacaklar.insanların, herkesin bu tekniklerle aldatılabileceğine inanmalarını ve buna karşı önlem alarak hazırlıklı olmalarını istiyorum. sakın 'bu benim başıma gelmez, ben kanmam' demesinler
bence medya hacker terimini tamamen olumsuz olarak ele alıyor, halbu ki bu olumlu olmalıydı. hacking bir yetenek olarak düşünülmeli. bu yeteneği nasıl kullandığınız önemli. bunu bir şeyleri yapmak için de kullanabilirsiniz, yok etmek için de.....
hack ettiği kredi kartı bilgileriyle amerikada uzun süre aranılmış ve bir arkadaşı tarafından bizim gammazların entryleri ispitlemesi gibi ispitlenmiştir. kendisine bilmem kaç yıl bilgisayar kullanmama ve elektronik eşyaya bulaşmama cezası verilmiştir. öyleki hesap makinesi bile verilmemiştir adama. e yuh aq artık. nası acıcak o aletlin arkasını. hadi actı diyelim ordan telefon hatlarına ve nete nası bağlanıcak? hım? casio fx-80 marka hesap makinemi ona versem en fazla gösterebileceği aksiyon a d e m yazmak olur. ötesini göremiyorum. neyse bu dayın öyle kızmış olucak ki cezasının bitmesini günler kala "intikamım acı olcak" demiştir. sonra maykrosoft kapmıştır efendim. detaytlı bilgi için adını google'a yazmanız yeterli. youtube'dan da arattırın bakalım. belki değişik bişiyler vardır. *
bilinen ilk hacker. fujitsu, motorola, nokia, sun microsystems gibi şirketlerin bilgisayar ağlarına girmiş, fbı tarafından yakalanıp 5 yıl hapis yatmıştır. şu sıralar şirketlerin güvenlik danışmanlığını yapmakta.
dünyanın en ünlü hacker'ı paradoksunu en iyi örneklendiren adamdır.
şayet en ünlü hacker diye birşey olamaz, olmamalıdır. hacker insanı birşeyin sistemini bozuyorsa, yakalanmamalıdır. en son haddi dahi olsa yakalanmamalıdır. ve bu adamdır ki zamanında yaptığı işin yüz karasıdır. şimdilerde güvenlik firmalarıyla çalışmaktadır.
zamanında onu bunu hackleyip şimdilerde teknolojik cihazları kullanması yasak olan bir konferans için 25.000$ dolar + 5 yıldızlı otel+yol masrafı isteyen bir hackerdir kendileri