çankaya üniversitesinde türk dili öğretim elemanlığı görevini sürdüren kerem günün ilk kitabı olan ''phoenixin elleri''otuz şiir, üç deneme ve bir uzun öyküden türlerinden oluşmakta ve 80 sayfadır.
şiirlerini daha çok gündelik yaşamın getirilerinden esinlenerek kaleme alan gün, gelenekten de faydalanıyor ve bu uğraşı şiiri yeniden bina etme olarak niteliyor. üç yılı aşkın süredir haberx adlı internet haber sitesinde köşe yazarlığı yapan yazar, hayatı yakalama çabasının ve zamanı algılamanın kendi edebiyat dünyasını şekillendirdiğini söylüyor.
şiirlerinde aşk teması üzerinde sıklıkla duran yazarın bazı şiirlerinde insan acılarından ve çıkmazlarından söz ettiğine rastlıyoruz. özellikle 17 ağustos 1999 marmara depremini anlattığı 03.03 ve insan bilinmezi ve çıkmazlarını konu ettiği ve şarkı sözü olarak tasarlanan tasma i-ii-iii adlı şiirlerinde aşk temasının dışına çıkıldığına tanık olabiliyorsunuz. gelenekten faydalanmanın izlerine rastladığımız anlat şehrazat,muharebe sonrası şehrazat ve devriye şiirlerinde de divan edebiyatının bazı mazmunlarının modernist bir yaklaşımla günümüz şiirine araç ve konu edildiğine tanık olabilirsiniz
düzyazılarında deneme üslubunu benimseyen yazar, denememeler adlı bölümü bu tarza bir gönderme yapma amacıyla oluşturmuş. sonu belirsiz yolculuklar hep bizler için ve aşka mektup adlı denemelerde aşk konusu ele alınırken bursada zaman adlı yazıda bir gezinin bıraktığı coşkuya tanık oluyorsunuz. otobüs pencereleri adlı uzun öyküde ise sonu pek fazla tahmin edilemeyen bir aşk öyküsüne yer veriyor yazar.
phoenixin elleri, değişik edebî türleri içinde barındırması ve düşmeyen temposuyla bir solukta okunacak bir ilk deneme