sadece mersinde yapılan ve benimde tüm hemşehrilerim gibi severek tükettiğim bir tatlıdır. eskiden sadece ramazan aylarında yapılırken şimdi 12 ay bulunabilmektedir. mersine gelenlere şideetle tavsiye edilesidir.
Mersinde her zaman rahatca bulunabilen ancak ozellikle ramazan aylarinda tuketilen mukemmel tatlidir. Kerebicci oguz'da ozel siparis ustune tum fistikli yapilir. Gece akila geldigi taktirde agiz sulandirir.
üzerindeki köpüğün tadı oldukça ağırdır. zaten bir kere o şekilde yedikten sonra bir daha da yemedim kerebiç falan. dondurmalısı falan oluyormuş o güzel olabilir. ama şunu tüm samimiyetimle söyleyebilirim ki köpüklüsü yenecek gibi değil.
künefeyi handikaplı baklavayı da tek farkla geçip bu gruptan çıkma şansını şöbiyet ile oynayacağı maça bırakacak olan tatlı kısaca çok güzel yenir lan.
kim demiş istanbul da yok diye beşiktaştan kadıköye gidilir Beşiktaş iskelesinden dümdüz yürüyün bina falan dinlemeyip devam edin ezin geçin sağa doğru kayın bir şiş kebapçı çıkacak karşınıza ciğerde yapar şişleri söylersin 7 şiş getirir derki siz yemeye devam edin diğerleri geliyor müthiş taze etler yenir mersin mezeleriyle birlikte ve o kerebiç yenir fena değildir belki mersinde yapılan daha güzeldir kıyaslama yapamıyorum daha önce başka yerde yemediğim için bu tatlıyı ama bir şeyi fazla koymuştu tatlının içine o bana kalsın adamı kötülemeyelim. 2 kişi 36 lira 2 sene önce.
lezzottooo edit: kerebiççi oğuz iyi olmakla beraber bana göre en iyisini öznur pastahanesi yapmaktadır. öznur pastahanesi ismet inönü bulvarındaki eski güleryüz pastahanesine yakın bir yerde. gerisini siz bulun amk ben ordan alamıyorum aylardır siz mi alacaksınız.
Mersin yöresine ait, bayramlarda çokça tüketilen bir tatlıdır. Beyaz bir kaymağın içinde yatan, içi fıstık ya da cevizle dolu, irmikten yapılmış, içli köfteye benzeyen bir tatlıdır.
Yapımında kullanılan beyaz köpüğü oluşturan çöven kökü nedeniyle kerebiç, alışılmışın dışında bir lezzete sahiptir.