kenyalı hz adem

    .
  1. genetik bilimi oldukça hızlı ilerledi, 2007de insanoğlunun gen haritası çıkarıldı ve bugün artık milletlerin akrabalık ilişkilerini belirleyecek yeterli bilgiye sahip durumdayız. Gen testlerinin sonucuna göre ilk erkek bundan 60 ila 80 bin yıl önce Afrikada, bugünkü Kenya-Etiyopya civarında yaşadı. Radyo-karbon testlerinden kaynaklanan farklı sonuçlardan ortalama olarak 70 bin yıl önce. Yani yeryüzündeki 3,5 milyar erkekten DNA örneği alıp Y-kromozomunu takip ederek geriye gittiğimizde görüyoruz ki bütün erkeklerin ortak atası 70 bin yıl önce yaşayan bu kişi.
    Bilim adamları dini inançları çalışmalarına referans almaktan pek hoşlanmasalar da bu homo sapiense Kitab-ı Mukaddese atfen Adam yani Hz. Adem adını taktılar. Bu ilk erkek ve onun çocukları doğal olarak ortak genetik özelliklere sahiptiler. Yani ten rengi, göz rengi gibi fiziksel özellikler aynıydı. Ancak bu genetik özellikler zaman içinde değişti, binlerce yıl süren yolculukla bu insanların torunları Afrika kıtasına dağıldılar, bir bölümü kuzeye, bugünkü Mısır ve Filistin yönüne hareket ederken 70 bin yıl önce ilk defa Afrika kıtası dışına çıktılar; Güney Asya, Uzak Doğu ve Dünyanın her yanına göç ettiler. işte bu göçlerin sonucu farklılaşan coğrafya ve iklim şartları insanların genetik yapılarında mutasyonlara yol açtı.
    0 ...
  2. .
  3. çok bilen kıl tüy zekaların mustafa kemal yüzünden henüz tanışamadıkları ademdir.

    yahu kardeşim, illallah sizden çektiğimiz. lan değişen dil değil anlayın artık şunu. değişen sadece alfabedir ve alfabeyi öğrenmek 1, bilemediniz 2 saatinizi alır. hadi diyelim ki ağır ağır anlıyorsunuz 2 haftada anlayın.

    gazaliyi, sadeleştirmeden sadece harflerini latinceye çevirip versen eline, sonra anlamadığı her satır için kafasına bi sopa vursan, kafatası tuz buz olur bu cahillerin.

    biz bıktık anlatmaktan, bunlar bıkmadı anlamamaktan. hadi gazali, ibn-i sina biraz uzak. şöyle son dönemden şeyh galip okutayım size, latince hem de... diyelim ki harf inkılabı olmadı da siz alfabeye takılmadan okuyabiliyorsunuz.

    Yine zevrak-ı derûnum kırılıp kenââre düştü
    Dayanır mı şîşedir bu reh-i seng-sâre düştü

    O zamân ki bezm-i cânda bölüşüldü kâle-i kâm
    Bize hisse-i mahabbet dil-i pâre pâre düştü

    Gehî zîr-i serde desti geh ayağı koltuğunda
    Düşe kalka haste-i gam der-i lûtf-ı yâre düştü

    aha buyur harf inkılabının engelini aradan kaldırdım, senin için latinceye çevirdim. ne anladın? sen daha bunca sene dil değişimi ile harf inkılabını ayıramamışsın. iki kitap okuyup fikir edinmemişsin, elalemin mustafa kemal hakkında kahve köşelerinde salladığını fikir diye almış göt cebine koymuşsun, vay efendim atatürk yüzünden ibn-i sina okuyamadım diye meydanda dolanıyorsun. sizi gidi cahil rezil herifler sizi.

    ben düz lise mezunu bir iktsatçıyım, çok meraklıydım lisedeyken evde kendi kendime osmanlıca öğrendim. sonra alan dışı edebiyat masterına niyetlendim, osmanlıca derslerimi yüksek ortalamayla verdim geçtim. çince değil ki lan bu. kendi cahilliğinizi, kendi tembelliğinizi niye mustafa kemal'e kakalıyorsunuz.

    dünyada 1000 sene öncesinin metinlerini, alfabe değişmemiş bile olsa bugün okuduğunda anlayan bir millet yok. ancak o alanın uzmanları anlar.

    yeter ulan yeter be.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük